G4Media.ro

O fostă directoare din Biblioteca Centrală Universitară, cercetată timp de 8 ani,…

O fostă directoare din Biblioteca Centrală Universitară, cercetată timp de 8 ani, scapă de anchetă. Procurorii au stabilit că „nu există probe că a săvârșit infracțiunile”

Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 a clasat ancheta de delapidare și fals intelectual deschisă pe numele unei foste directoare economice a Bibliotecii Centrale Universitare (BCU), Ileana Verdeș, pe motiv că „nu există probe că a săvârșit infracțiunile”.

Concluzia procurorilor a venit după 8 ani de cercetări. În această perioadă, de investigații s-au ocupat, succesiv, patru procurori. Numai realizarea expertizei contabile dispuse în dosar a durat doi ani.

Acum pensionară,  Verdeș fusese pusă sub învinuire în 2012 pentru că nu ar fi înregistrat corect chitanțele aferente taxelor de bibliotecă de la bibliotecile din subordine, iar în acest fel ar fi provocat o pagubă de 500 000 de lei.

Contactat de G4Media.ro, avocatul Ilenei Verdeș, Bogdan Cimbru, a declarat faptul că soluția este una corectă, dar nu constituie și o reparație morală pentru cei 8 ani de cercetare penală.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Justitia cea competenta , cu venituri HYPERNESIMTITE

 2. Cum e posibil să anchetezi 8 ani ca să-ți dai seama că faptele nu există? Dacă 2 ani a luat expertiza contabilă și acolo nu s-a găsit nimic, ce mai poți ancheta încă 6 ani???

  • timpul trece, salariile mari merg, privilegiile, alte acareturi. la 45 de ani pensi speciala, mai mare poate decat salariile. reangajare si trecerea la stadiul de cumulard.

   procurorul care a musamalizat 10 august a facut vreo 2-3 dosare in 15 ani.

 3. Epoca vechilor procurori „paraditori de destine umane” a apus. Se pregătește renașterea !

 4. Bravo!
  Procurorii astia, numa’ buni sa „colonizeze” Parchetul European! 🙂

 5. Pensii speciale pentru frecat duda.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.