G4Media.ro

O firmă cu acţionari la TeamNet, compania fondată de fugarul Sebastian Ghiţă,…

sursa foto: Facebook

O firmă cu acţionari la TeamNet, compania fondată de fugarul Sebastian Ghiţă, a câştigat contractul de aproape 20 de milioane de euro pentru digitalizarea serviciilor de cadastru din 6 judeţe

Firma All Businesses Management din Bucureşti a câştigat contractul de aproape 20 de milioane de euro pentru digitalizarea serviciilor de cadastru în judeţele Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Brașov, Suceava și Harghita, potrivit SICAP (portalul guvernamental de transparenţă în achiziţii publice).

Contractul a fost semnat între Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi firma All Businesses Management pe 17 septembrie 2019, dar abia pe 7 februarie 2020 anunţul de atribuire a fost publicat pe SICAP.

Contractul de tip acord-cadru pe 4 ani este în valoare de peste 94 de milioane de lei, adică aproape 20 de milioane de euro. Din septembrie până acum au fost acordate 5 contracte subsecvente. Contractul de tip acord-cadru este ca un abonament, iar valoarea contractelor subsecvente nu poate depăşi valoarea maximă.

Contractul a fost atribuit firmei All Businesses Management prin licitaţie deschisă, însă s-a prezentat doar firma câştigătoare.

Cine e firma All Businesses Management. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, compania este deţinută de Grigore Cristian Cioroboiu (53 de ani) şi firma Total Pax din Giurgiu administrată de Mihai Vladimir Bârzan. Firma din Giurgiu a intrat în acţionariatul All Businesses Management la data de 27 mai 2019.

La rândul ei, firma Total Pax din Giurgiu este deţinută de firma Effective Business Management din comuna Cornăţălu, judeţul Dâmboviţa, deţinută de soţii Iulia şi Mihai Vladimir Bârzan.

Potrivit unui document publicat în Monitorul oficial privind Adunarea Generală a Acţionarilor TeamNet Internaţional din data de 28 februarie 2017, printre acţionarii TeamNet se numără şi firma Total Pax din Giurgiu, alături de foştii colegi de liceu din Ploieşti ai lui Sebastian Ghiţă, Bogdan Padiu, George Stan, Radu-Bogdan Nedelcu şi Ion-Ovidiu Traşcu.

Un alt acţionar al TeamNet este Siviu Daniel Tătaru, personaj pe care îl regăsim, alături de Grigore Cristian Cioroboiu şi firma All Businesses Management, printre acţionarii companiei Cognos Business Consulting din Bucureşti.

Compania TeamNet Internaţional (intrată în insolvenţă), Radu Bogdan Nedelcu, administrator şi acţionar Teamnet Internaţional, şi George Mihail Stan, preşedinte CA TeamNet Internaţional, au fost trimişi în judecată de DNA în octombrie anul trecut, alături de Alex Ghiţă, fratele fugarului Sebi Ghiţă, pentru evaziune fiscală de peste 100 de milioane de lei. Vezi aici.

În 2001, fostul deputat Sebi Ghiţă a finanţat cu 100 de mii de dolari start-up-ul companiei de software TeamNet Internaţional. Ghiţă avea 80 la sută din acţiuni, dar s-a retras ulterior din firmă.

Foto: Sebastian Ghiță / Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Doar acum ati auzit voi, cei de la G4Media, de Teamnet?
  Pai astia au asigurat serviciile de comunicatii ptr mai toate sectoarele de stat, si nu de azi, de ieri

 2. Poate fura mai departe! Rusine!!!

  • Cine? Austriecii? Nemții?
   Ăia nu au corupție vizibilă la ei pentru că au relocat-o la noi, nu e evident?

 3. Azi jucam jocul „seven degrees of Kevin Bacon”

 4. Cum poti sa cureti mizeria latrinelor din RO, cand jegul asta securist de Ghita incaseaza milioane
  prin licitatii dubioase.Alo PNL, ce faceti ?

 5. Iluminism in c_ _!

 6. Au castigat contractul in baza unei licitatii. Asa functioneaza piata libera.

  Ca au dat sau nu spaga pt atribuire..asta deja este o alta problema de natura penala care trebuie probata.

  Problema incepe de la alcatuirea caietului de sarcini….putea sa concureze si Microsoft ca tot nu castiga

  • Se execută așa:
   – Teamnet sună la potențialul client: „coa#e, ce vă vindem? Hai, gândește-te la ceva că e foame de bani”
   – Teamnet face caietul de sarcini și-l trimite la client
   – clientul organizează licitația cu caietul de sarcini primit de la Teamnet
   – Teamnet invită doi fraieri, doi „morți”, să liciteze ca să fie trei toți
   Și câștigă.
   Foarte rar mai apar complicații de genul că un mort începe să aibă vise umede cum că ar putea câștiga sau, caz pe bune, un fost mort din alte licitații o f#te pe tanti care scrie caietul de sarcini și oferta Teamnet, tanti îi dă și lui pe mail două copii, și fostul mort licitează și el. Nu ca să câștige ci numai ca să le facă nervi ălora de la Teamnet (fiindcă, evident, are singura altă ofertă conformă) și ăia să-i dea 20-30 de mii ca să se retragă.

 7. pai crezi ca mai conteaza cine conduce ? maestro Ghita a excelat in contracxte cu SRI si nu numai. Ati mai auzit ceva de el ? vorba clasicului: silenzium lugubru. Schimba acum Orban totu, dupa ce se trezeste din delirium tremens

 8. SRI poate avea câte și ce fel de firme vrea sub acoperire. Unele dintre ele erau cele din portofoliul lui Ghiță. Când Ghiță a închis pârleazul de la portiță crezând că el este șeful SRI, adevărații șefi ai SRI i-au dat un pic peste mână, cam la asta ne uităm noi mai mult sau mai puțin mirați.

 9. Securistii, cine altii ? Totul pentru partid, totul pentru securisti!
  Nimic pentru cetatenii de categoria a IIIa. Partidul a impartit populatia in cetateni de categoria I si cetateni de categoria a III-a si a hotarat sa dea privilegii nenumarate si nemasurate celor din prima.

 10. Cine se ducea la fugar sa-i afle pasurile, sa-i afle dorintele ? Chiar sinistrul cumulard tudorel, proaspat sinistru la justitie.

 11. Cum am putea sa ne modernizam ca tara fara aportul Teamnet si fara acest S. Ghita ( combinatie mioritica de Bill Gates, J. Bezos si S. Jobs) ? Si bineinteles fata papusharii acestora.