G4Media.ro

Asesoft şi Teamnet, companiile fondate de Sebi Ghiţă, cumnatul lui şi alţi…

Sursa foto: Facebook / Sebastian Ghiță

Asesoft şi Teamnet, companiile fondate de Sebi Ghiţă, cumnatul lui şi alţi interpuşi, trimişi în judecată pentru evaziune fiscală de 100 de milioane de lei, alături de Alex Ghiţă, fratele fostului deputat

Companiile IT Asesoft şi Teamnet Internaţional, fondate de fugarul Sebastian Ghiţă, de fostul său cumnat Cristian Anastasescu, dar şi alţi interpuşi, au fost trimişi în judecată de DNA, alături de Alex Ghiţă, fratele fostului deputat, pentru evaziune fiscală de 100 de milioane de lei, potrivit site-ului Tribunalului Bucureşti.

Alături de Asesoft şi Teamnet, au mai fost trmise în judecată şi alte companii controlate de Sebi Ghiţă: „2K Telecom, Network One Distribution (fostă Asesoft Distribution), Expert One Research (fostă XOR IT Systems), Future Time Communication Technologies, Accessnet International, Sungard Systems, Infratel Net, Glar Construct, Viewpedia Soft, IT Infocons Services, Merconsult Team.

Cine sunt personajele trimise în judecată

Alex Ghiţă – fratele mai mic al deputatului administrează firma 2K Telecom, intrată în insolvenţă. În februarie 2015, procurorii DNA au făcut percheziţii la sediul acestei firme într-un dosar de fraudare a fondurilor europene legat de proiectul „Internet în şcoala ta” gestionat de Ministerul Educaţiei. Acest dosar este încă în lucru la DNA.

Cristian Anastasescu – a fost cumnatul fostului deputat. Anastasescu este administrator executiv şi director general la Asesoft Internaţional (intrată în insolvenţă), reprezentant al Asociaţiei Basket Club Asesoft.

Răzvan Ionuţ Chirilă – vărul soţiei deputatului, Mădălina Ghiţă fostă Cârstea. Fratele lui, Sorin Adrian Chirilă, a fost reprezentantul în România al Minasee Holding Limassol Cipru, compania off-shore care deţinea Asesoft Internaţional, administrator neexecutiv şi membru în CA al Asesoft Internaţional, membru fondator al Asociaţiei Basket Club Asesoft, acţionar la Radio Prahova şi Prahova TV.

Alina Daniela Iordăchescu – administrator Future Comunication Tehnologies (fostă Foto Tehnologies)

Valentin Gabriel Niţu

Gabriel Marian Anghel zis Ceaţă – administrator Glar Construct, fratele avocatului Adrian Anghel, cel care a înregistrat firmele lui Sebi Ghiţă.

Radu Bogdan Nedelcu – administrator şi acţionar Teamnet Internaţional (intrată în insolvenţă), alături de Bogdan Padiu, Ovidiu Traşcu şi George Stan, toţi foşti colegi de liceu şi foşti angajaţi ai deputatului Sebi Ghiţă. Acesta a finanţat cu 100 de mii de dolari start-up-ul companiei de software în 2001 şi avea 80 la suta din acţiuni. Ulterior, s-a retras din firma.

Mariana Meri Dimulescu – administrator Merconsult Team, director financiar Teamnet International

George Mihail Stan – preşedinte CA Teamnet International

Ovidiu Romulus Văleanu – administrator Infratel Net

Procurorii DNA acuză toate aceste 10 persoane fizice şi 13 persoane juridice de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

„În perioada 2009-2013, cei 23 de inculpați s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat prin încheierea unor contracte de prestării servicii, ca operațiuni fictive, înregistrând în evidenţele contabile ale societăţii mai multe facturi de avans „conform contract”, în scopul deducerii TVA-ului aferent acestora şi compensării TVA-ului datorat din alte relaţii comerciale. Ulterior, aceste facturi ar fi fost stornate ca urmare a rezilierii respectivelor contracte.

Prin acest mecanism ar fi fost creată aparenţa unor tranzacţii reale ce ar fi avut, însă, ca scop, posibilitatea obţinerii pentru unele societăți a unui drept de deducere şi amânare la plată, timp mai multe luni, a TVA, ca urmare a sustragerii de la plată obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat.

Pentru aceasta s-ar fi încheiat mai multe contracte ce ar fi avut ca obiect operațiuni fictive, context în care ar fi fost emise mai multe facturi de avans, în temeiul cărora inculpații au dedus TVA (prin contrapunerea acestui TVA, celui colectat din relațiile comerciale reale)”, arată DNA.

Oamenii lui Ghiţă şi companiile controlate de el au fost anchetaţi şi în 2015 de procurorii DNA Ploieşti, însă aceştia nu au reuşit să finalizeze dosarul. Cazul a fost preluat de DNA Central după ce au izbucnit scandalurile la DNA Ploieşti. Vezi detalii aici.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Asesoft şi Teamnet, companiile fondate de Sebi Ghiţă, cumnatul lui şi alţi interpuşi, trimişi în judecată pentru evaziune fiscală…

  Inca un exemplu (nu c-ar mai fi fost necesar) despre cat de „multa-carte” s-a facut si se face in rssh tzigania. Si despre cum rad cioburile tampe despre oala, deja sparta, vassilika-docila.

  • Subiectul este: „Asesoft şi Teamnet, …., cumnatul lui (Sebi Ghiţă) şi alţi interpuşi,”
   Predicatul este: „trimişi ”
   Puteai sa ai obiectie la virgula dupa subiect, eventual, … e discutabil.

   Ia si analizeaza „Venea omoara pe Siret” tot asa de bine adecvat la subiect.

  • S-o fi vazand invers prin apa
   dar
   subiectele/substantivele sunt companiile (… fondate de…)
   drept urmare formula corecta: (sunt) trimise in judecata
   Daca to’ar’su gurnalizd dorea sa se foloseasca de „emblema” guitza pt a creste nr de clickuri putea sa scrie, corect, ceva de genul:
   sebastian ghita, cumnatul si alti interpusi, fondatori ai companiilor…, trimisi in judecata… (n-am mai spus de ce deoarece to’ar’su guita mai intai facea evaziune si abia apoi mai si respira)

  • Articolul contine o lista lunga cu persoanele trimise in judecata, persoane la care se refera titlul, deci nu doar „companiile” este Subiect. Altfel ar fi trebuit sa scrie „companiile fondate de Sebi Ghiţă, decumnatul lui şi de alţi interpuşi…”
   Virgula aia voia sa marcheze sfarsitul enumerarii .

   Nu trebuie sa te uiti prin apa ca-ti incetoseaza privirea. In apa se vede ca-n oglinda adica rasturnat/inversat, ceea ce-ti ofera si o alta perspectiva daca vrei sa vezi.

  • Subiectul este: „Asesoft şi Teamnet, …., cumnatul lui (Sebi Ghiţă) şi alţi interpuşi,” Predicatul este: „trimişi ”

   Cand produci o fractura deschisa afirmand raspicat:
   subiectul este asesoft si teamnet
   chiar te rog sa mai tragi odata dar sa-ti pui okelarii corespunzatori,
   eventual, oamuara tu pre ambele maluri ale Siretului… si deasupra si in apa… si invers si vitzavercea, si-n amonte si-n aval…

  • Nene, o propozitie are Subiect si Predicat. In aceasta propozitie subiectul este o insiruire de substantive dar e tot Subiect.
   Scopul dumitale a fost de la inceput devalorizarea articolului prn devierea temei.
   In acest scop l-ai atacat direct „la persoana” pe autor si apoi pe mine desi eu nu mi-am permis atac la persoana dumitale – tine de facultati. Dar daca nu stii bancul cu Venea omoara pe șiret pot sa cred ca pici admiterea la scola de militieni.
   Intrerup acest dialog din lipsa de adversar si ca sa nu se ajunga la concluzia ca sunt fan Ghita.
   Iti las libertatea sa iti ceri scuze autorului acestui articol pe care l-ai jignit nemeritat iar eu imi cer scuze pentru aceasta divagatie de la subiectul articolului.
   Sunt in mod reflex revoltat de comentariile care deviaza discutia de la tema propusa la aspecte formale care ar putea fi trecute cu vederea dar de multe ori ca si in cazul de fata obiectia este cel putin discutabila, daca nu de-a dreptul eronata ceea ce poate insemna ori rea intentie ori ignoranta (sau o combinatie)

 2. DNA traieste?!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Companii „de succes” sub acoperire ! Cine răspunde ? Acarul Păun.

 4. Bai G4, ne lasati in pace cu stirile astea despre ghertzoi penali?