G4Media.ro

O firmă a Primăriei București cheltuiește jumătate de milion de lei pentru…

O firmă a Primăriei București cheltuiește jumătate de milion de lei pentru încă o serbare în capitală. Beneficiar – o firmă abonată la contracte cu municipalitatea

O firmă din salba de companii deschise de Primăria București cheltuiește jumătate de milion de euro, plus TVA, pentru încă o serie de concerte și festivități din proiectul ”Regata Marii Uniri – Flotila România Centenar 2018”. Contractul acordat de Compania Municipală Agrement București SA a fost câștigat de firma ASC Systems COM SRL, o obișnuită a contractelor din bani publici.

Anunțul de participare a fost publicat pe site-ul companiei pe 4 septembrie, iar nouă zile mai târziu, pe 13 septembrie, contractul era deja atribuit, după cum arată scrisoarea făcută publică pe site-ul Companiei Municipale Agrement București SA.

Valoarea exactă a contractului este de 504.883 lei fără TVA. Evenimentele vor avea loc în perioada 21-23 septembrie, după arată documentația semnată de Diana Sorana Chifa, director general al Companiei Municipale Agrement București SA.

Evenimentul se va desfășura în București, Zona Piața Unirii (Biblioteca Națională – Râul Dâmbovița). Documentația de atribuire arată că ”Proiectul Regata Marii Uniri – Flotila România Centenar 2018 poate fi considerat un mijloc de promovare a imaginii orașului și a produselor culturale”.

Iată principalele cerințe pentru firma câștigătoare:

1. Scenotehnică: amplasarea unei scene plutitoare ancorată pe râul Dâmbovița în fața Bibliotecii Naționale pentru concerte muzicale în aer liber.
2. Sistem sonorizare, iluminare, ecran LED 8×4,5 m, organzirrea de spectacole muzicale, două spectacole pe zi, timp de trei zile
3. Servicii foto/video
4. Prezența unei ambulanțe
5. Concept și declinare grafică.

Ce contracte din bani publici a mai avut firma SC ASC Systems Com SRL

1. „Festivalul Fulgilor de Nea“, decembrie 2017. SC ASC Systems Com SRL a câștigat un contract de 205.000 lei pentru servicii de sonorizare, de lumini și difuzare live, contract acordat de Centrul de proiecte educaționale și sportive București – Proedus, potrivit Cotidianul.

2. Spectacolul Harap Alb în Piața Universității

În iulie 2018, centrul ARCUB i-a acordat firmei un contract de 181.000 lei plus TVA pentru amenajarea Pieței Universității pentru Festivalul de Teatru de stradă București B-Fit in the street – spectacolul Harap Alb, potrivit anunțului oficial al ARCUB.

3. Târgul de Mărțișor

ASC Systems a furnizat servicii de instalare a echipamentului electric pentru 47.886 de lei (10.279 de euro) la Târgul de Mărțișor „București, Inima ta!”, în perioada februarie – martie 2018, potrivit Ziare.com. Organizatorul evenimentului a fost tot Compania Municipală Agrement SA București.

4. A montat și demontat schelele pentru Târgul de Crăciun din decembrie 2017. E vorba despre celebrul târg anunțat de Gabriela Firea în pline proteste anti-PSD, târg care în cele din urmă nu s-a mai ținut din cauză că protestatarii au dezmembrat schelele ridicate de ASC Systems.

Articolul este publicat în cadrul proiectului ”Capitalismul de stat”, finanțat de Fondul pentru Democrație.

Foto: Diana Sorana Chifa, directorul Companiei Municipale Agrement București SA (sursa: Linkedin)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Breaking news ! Dan bitman tocmai si a anuntat prezenta la acest eveniment. Doreste sa mai pupe in cur si alti pesedisti, nu numai pe florea

 2. Daca firma este ok si a indeplinit toate cerintele, de ce sa nu castige?
  Multumim Primarului General al capitalei dna Gabi Firea, pentru concertele gratuite cu care ne rasfata!!!

  • Sa nu pateasca la fel ca Ritzi, ca si ei erau tot asa „ciocul mic, noi suntem la putere”.

  • ba, lasa gargara, tu sa-mi spui daca la concerte vin si renumitii manelisti veorica prostanaca si liviu hotomanu???

 3. chifla va da cu tifla la toti!

 4. Breaking news ! Dan Bitman tocmai si-a anuntat prezenta la aceasta serbare. El doreste sa poate pupa si fundurile altor psdisti, nu numai a lu’ florea

 5. Pana la Firea primaria dadea la o firma . Acum primaria da la o firma care da la o firma. Trebuie sa incapa toata lumea , asta e !

  • Tu ai citit ce ai postat? Compania organizatoare e una si furnizorul de echipamente etc este alta. Asa este intotdeauna. De exemplu, o corporatie cum ar fi Dacia are un eveniment pe care il da unei agentii de BTL sa-l organizeze si sa-l implementeze. La randul ei, agentia contracteaza diversi furnizori sa ajute la implementare, furnizori pe care-i coordoneaza si-i monitorizeaza pentru respectarea briefului. O agentie nu detine echipamente ci doar angajati specilizati in domeniu. Asa este si in acest caz si nu e nimic ilegal sau deplasat. Ba chiar, am facut un research pentru verificarea informatiilor din acest articol si am citit documentele de pe siteul companiei la care se face referire si caietul de sarcini aferent proiectului demonstreaza ca s-au solicitat catre terti elemente pe care compania nu avea cum sa le detina inhouse. Daca nu aveti subiecte, inventati si va dati inteligenti… Vai de capul vostru!

 6. Ca se sparg bani pe tot felul de prostii, cand sunt atat de multe alte prioritati, deja nu mai este nici macar stire – este ceva cotidian.

  Insa nu ar strica ca autorul sa se decida ce anume se fura: euro sau lei? Prea schimba moneda de la o fraza la alta.

 7. Diana Chifa este iubita lui Robert Frunza directorul Ecovol din Voluntari, nepotul lui Pandele si fost candidat la funcția de primar al orașului Voluntari.

  • Mda, o recomanda vocea si talentul. Poate si tovarasia cu Tone Cosmina (consilier local Voluntari – Pandele) in Kuni Cosmetics, marca inregistrata a Minimaslist Design Investments SRL, unde Diana Chifa e asociat unic si administrator.
   La 25 ani, trebuie sa-i fie tare greu sa gestioneze afaceri private cu cosmetice (chiar cu finantarea nerambursabila de 200.000 lei primita prin Startup Nation) si in paralel companii publice municipale, ca Director General/ administrator cu un biet salariu de 12555 lei/luna. Noroc cu experienta dobandita in firmele familiei, ca unic angajat…

 8. Din poza se vede ca e profesionista in ceea ce face!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.