G4Media.ro

O femeie din Malaezia s-a trezit cu peste 86 de milioane de…

Sursa foto: Pixabay

O femeie din Malaezia s-a trezit cu peste 86 de milioane de dolari în contul ei bancar

O clientă a celei mai mari bănci din Malaezia a descoperit recent că soldul său bancar a crescut în mod misterios la peste 86 de milioane de dolari, scrie South China Morning Post. Când Hafidzah Abdullah și-a verificat contul la sfârșitul lunii trecute, acesta arăta că avea un  peste 404 milioane de ringgit (86,3 milioane de dolari). Ar fi fost un câștig uriaș, mai ales într-o țară în care o gospodărie medie încasează în jur de 22.000 de dolari pe an, dar exista o capcană: ea nu putea accesa banii.

Hafidzah, director și co-fondator al unei firme de resurse umane, a apelat la LinkedIn pentru a-și descărca amestecul de amuzament și enervare.

„Dragă Maybank”, a scris ea pe 29 noiembrie. „Apreciez că ați făcut ca experiența mea bancară să fie memorabilă”. Ea a continuat să explice că greșelile de cont au devenit o problemă recurentă pentru ea, „o comedie de erori pe care nimeni nu o găsește amuzantă” și care a necesitat fie vizite la o sucursală a Malayan Banking, fie așteptări lungi la telefon pentru a ajunge la serviciul clienți.

„Se spune că banii nu pot cumpăra fericirea”, a scris ea, „dar Maybank știe cum să cumpere frustrarea”.

Alte persoane au intervenit. „Te tratează ca pe o minge, te aruncă de colo-colo”, a scris unul. „Mă întreb ce este în neregulă cu băncile din Malaezia”, a scris altul.

În mijlocul unei avalanșe de nemulțumiri, glume și urări de bine, șeful grupului de gestionare a experienței clienților din cadrul băncii, Shaikh Munir Ahmad, s-a oferit să ajute. Într-un comentariu pe platforma media, el a spus că a vorbit cu Hafidzah și că aceasta își poate accesa acum contul.

Maybank a declarat vineri că problema, care a fost raportată pentru prima dată de New Straits Times, a fost rezolvată.

„Nu a fost o problemă la nivel de sistem și contul clientului nu a fost compromis”, a declarat un purtător de cuvânt al creditorului într-un e-mail.

Maybank, cu sediul la Kuala Lumpur, este a patra mare bancă din Asia de Sud-Est după active.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează