G4Media.ro

O echipă medicală și ofițeri specializați în managementul situațiilor de urgență din…

O echipă medicală și ofițeri specializați în managementul situațiilor de urgență din Danemarca au sosit la București pentru a ajuta România în criza medicală

O echipă medicală și ofițeri specializați în managementul situațiilor de urgență din Danemarca au sosit la București pentru a ajuta România în criza medicală, potrivit anunțului făcut joi de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

„La solicitarea statului român de acordare de asistență medicală prin Mecanismul European de Protecție Civilă, o delegație formată din 3 medici și 6 asistenți din Danemarca va desfășura în zilele următoarele o misiune umanitară, voluntară, în scopul sprijinirii cadrelor medicale din România în criza sanitară cauzată de coronavirusul SARS-CoV-2. Pe tot parcursul misiunii, alături de echipa medicală sosită în sprijin vor fi și ofițeri din cadrul DEMA-Agenția Daneză pentru Managementul Situațiilor de Urgență”, precizează DSU.

Acțiunea de sprijin derulată de personalul specializat din Danemarca urmărește de o manieră prioritară implicarea în acordarea asistenței medicale de specialitate pacienților aflați în stare gravă, intubați, ventilați mecanic din ATI sau care necesită oxigen internați în cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Dr.Matei Balș din Capitală.

„Solidaritatea europeană materializată prin acțiuni concrete de sprijin ale tuturor țărilor afectate de situații de urgență diverse a reprezentat și continuă să reprezinte pasul premergător către ceea ce numim în managementul situațiilor de urgență, revenirea la starea de normalitate. Eforturile comune depuse de întreaga echipă, atât cea din Danemarca, cât și cea din România sunt considerabile, misiunea principală fiind implicarea în salvarea a cât mai multor vieți. Mulțumim Comisiei Europene, Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC) și Danemarcei pentru sprijinul oferit în combaterea efectelor generate de virusul SARS-CoV-2”, încheie DSU.

Sursa foto: DSU

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Poate învață ceva și găinile noastre fără cap.

 2. Poate rezolvăm cu profesioniștii.
  Țara e în comă din cauza infecției cu amante și neamuri proaste din instituțiile statului.

 3. Dar in afară de bani, vaccinuri la pret redus cand restul lumii nu avea deloc, ajutoare medicale, personal medical specializat – ce a facut vreodata pentru noi Uniunea Europeana?

  • asa e , acum fiti cuminti si bagati vaccin pana la 99,99%

  • Simplu, au creat problema si au asigurat dependenta tarilor subdezvoltate, acum ei s o rezolve!!

  • Exact. A marit UE-ul salariile de la privat in aceasta economie de piata libera? NUUU!!!! Sa simta si romanul la buzunarul lui.

  • @abc. Se dau astia din UE mari experti si nici nu stiu cum functioneaza moastele. Auzi acolo…..vaccin. Propun sa scoatem carnetul de vaccinare si sa il inlocuim cu carnetul Moaste&NeDeochi!

 4. Exact si la Cioby1. Ce bine era prin 95 cand eram liberi si independenti. Strangeai bani de masina si dupa cativa ani puteai sa iti iei ca tot omul o masina de spalat!

 5. Sper ca au adus moastele cu ei, altfel nu merge la mioritici. Dacii liberi nu au nevoie de vaccin, ci de moaste. Nu de vaccinare, ci de pupat moaste.
  Ce urgenta sanitara? Nu e decat o simpla gripa si moastele ii pazesc pe dacii liberi.

 6. Meanwhile, Presedintele viziteaza Piramidele.

 7. Au adus și medicente că ai noștri guvernanți iau morgi mobile, poate niste arbidol ceva?

 8. De ce ați tăiat din locurile de la rezidentiatul de medicina anul acesta (câteva sute ) de locuri?
  Nu aveam nevoie de medici ?
  De ce importam medici și pe ai noștri ii exportam ?

  Bătaie de joc !