G4Media.ro

O contabilă din Argeș este acuzată de DNA că ar fi plătit…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

O contabilă din Argeș este acuzată de DNA că ar fi plătit ilegal o societate a fiicei sale/ Procurorii susțin că ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 2 milioane de lei primăriei unde era angajată

O contabilă dintr-o localitate din județul Argeș este acuzată de DNA că a plătit ilegal firma fiicei, dar și șase instituții nebancare unde avea mai multe rate de achitat. Procurorii susțin că ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 2 milioane de lei primăriei Primăriei Corbi, unde era angajată.

Contabila, Elena Groșanu, este acuzată de 808 acte materiale de abuz în serviciu, 106 acte materiale de uz de fals și 106 acte de fals intelectual.

Pe scurt, angajata e acuzată că în perioada ianuarie 2017 – aprilie 2022, ar fi întocmit, semnat și ulterior ar fi prezentat la Trezoreria municipiului Curtea de Argeș, un număr de 808 ordine de plată, prin care s-ar fi efectuat în mod nelegal plata sumelor de:

 • ”1.515.683,85 lei, către o societate comercială administrată de fiica sa fără să fi existat în realitate o contraprestație efectivă. Pentru a crea o aparență de legalitate, inculpata ar fi completat în fals un număr de 106 ordine de plată potrivit cărora între Primăria Corbi și societatea respectivă ar fi existat relații de natură contractuală.
 • 386.102 lei, către șase instituții nebancare (CAR), reprezentând contravaloarea ratelor corespunzătoare împrumuturilor contractate de inculpată și rude ale acesteia.
  Prin aceste demersuri, inculpata ar fi creat instituției publice unde își desfășura activitatea un prejudiciu de 1.901.785 lei, concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite de către alte persoane”, se arată în comunicatul DNA transmis miercuri.

Comunicatul DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 22 noiembrie 2022, a inculpatei

GROȘANU ELENA, la data faptelor contabil în cadrul Primăriei comunei Corbi, județul Argeș, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
– abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (808 acte materiale),
– fals intelectual (106 acte materiale),
– uz de fals (106 acte materiale).

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 20.01.2017 – 12.04.2022, inculpata Groșanu Elena, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi întocmit, ar fi semnat și ulterior ar fi prezentat la Trezoreria municipiului Curtea de Argeș, un număr de 808 ordine de plată, prin care s-ar fi efectuat în mod nelegal plata sumelor de:
– 1.515.683,85 lei, către o societate comercială administrată de fiica sa fără să fi existat în realitate o contraprestație efectivă. Pentru a crea o aparență de legalitate, inculpata ar fi completat în fals un număr de 106 ordine de plată potrivit cărora între Primăria Corbi și societatea respectivă ar fi existat relații de natură contractuală.
– 386.102 lei, către șase instituții nebancare (CAR), reprezentând contravaloarea ratelor corespunzătoare împrumuturilor contractate de inculpată și rude ale acesteia.
Prin aceste demersuri, inculpata ar fi creat instituției publice unde își desfășura activitatea un prejudiciu de 1.901.785 lei, concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite de către alte persoane.

Inculpatei Groșanu Elena i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 23 noiembrie 2022, inculpata a fost prezentată Tribunalului Argeș care a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

 1. foarte ciudat heirupismul asta din ultimile zile.
  mircea, fa-te ca lucrezi!

 2. Nu e ca si cum isi repara masina personala pe bugetul primariei

 3. Și babele din piețe cu pătrunjel și leuștean de contrabandă, cui i le lăsați???

  • Râdem, dar nu-i râsul nostru ! Primăria Corbi, una din cele 102 primării câte are la ora asta județul Argeș, Sunt 42 județe, fiecare cu câte o puzderie de primării. Poate cineva să contabilizeze cheltuielile din aceste mii de primării ? Știm toți că nu ajunge oricine să lucreze acolo, tentațiile sunt foarte mari iar spatele le este asigurat tuturor. Oare câți bani se toacă în zona asta ?

 4. De ce ancheteaza DNA? Unde sunt faptele de coruptie. O proasta a delapidat niste bani, ce treaba are DNA? Ce le mai place sa se bage-n poză.