G4Media.ro

O companie din China, eliminată definitiv din licitația pentru o secțiune a…

O companie din China, eliminată definitiv din licitația pentru o secțiune a autostrăzii Sibiu – Pitești

Constructorul chinez China Railway, lider al unei asocieri cu companii spaniole, a fost eliminată definitiv de Curtea de Apel București din licitația pentru construirea secțiunii 5 din autostrada Sibiu – Pitești, potrivit Economica.net.

Decizia a fost luată în urma unei acțiuni inițiate de un alt competitor – compania italiană Astaldi.

Acum, Compania de autostrăzi (CNAIR) trebuie să desemneze un câștigător al licitației estimate la 1,8 miliarde de lei, fără TVA.

Secțiunea 5 din Autostrada Sibiu – Piteşti este amplasată în județul Argeș și are o lungime de 30,35 km. Traseul începe în zona localităţii Curtea de Argeș și va continua paralel cu râul Argeș, până la centura Municipiului Pitești.

Reamintim că autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 123 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri, potrivit Economica.net.

Companiile chineze de construcții au avut mai multe tentative de a câștiga licitații pentru construirea unor segmente de autostradă în România sau de a câștiga contracte prin parteneriat public – privat (PPP), toate eșuate însă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. 30 de ani de capitalism de cumetrie(neo securism oligarhic) vorba tatucului fondator de pdsrei,taxe,accize,furaciuni si Romania tot nu are niste autostrazi cum ar trebuii,de la sud la nord vest/est si de la est la vest.https://revista22.ro/actualitate-interna/inapoi-la-guvernul-ponta-supraacciza-la-carburanti-se-intoarce-etapizata-de-tudose

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.