G4Media.ro

O companie de confecții din Alba Iulia cu aproape 150 de angajați…

O companie de confecții din Alba Iulia cu aproape 150 de angajați a început să producă îmbrăcăminte de protecție, după ce i-au fost întrerupte comenzile externe

O companie specializată în confecții din Alba Iulia a reușit să își adapteze liniile de producție și să se autorizeze pentru a fabrica îmbrăcăminte de protecție impermeabilă de unică folosință, în condițiile în care comenzile externe pe care le avea au fost întrerupte brusc.

Astfel, Kosmos TRE a început să producă materiale pentru personalul din spitale, ambulanță, ISU, DSP, cât și pentru lucrătorii din industriile esențiale, cum ar fi cei din industria alimentară. Firma s-a axat pe două tipuri de produse: halat impermeabil împotriva agenților infecțioși și combinezon impermeabil, care pot fi utilizate în scop medical.

Compania are o colaborare veche de peste 20 de ani cu un client din Europa, însă aceasta a fost afectată de epidemia de coronavirus. Firma are 3 secții mari de confecții și 147 de angajați.

”Toți salariații noștri au înțeles necesitatea adaptării în orice moment la situațiile noi create, implicându-se în totalitate în noul proiect. Având în vedere decretarea stării de pandemie COVID – 19, am dorit să ne replofilam pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie de echipamente de protecție. Aceasta reprofilare a fost absolut necesară pentru noi pentru a putea exista că societate, întrucât comenzile externe pe care ne bazăm întreagă activitate ne-au fost brusc întrerupte. Atunci am decis că singura soluție pentru a merge înainte este în a proiecta și executa echipamente de protecție. Întreagă noastră pricepere am canalizat-o în a obține autorizarea pentru a putea executa astfel de produse. Avem în acest moment certificarea temporară necesară pentru a produce și furniza la comandă echipamente de protecție medicale spitalelor și clinicilor” au transmis G4Media, reprezentanții fabricii.

Totodată, în această perioadă firma a deschis un magazin în Alba Iulia unde vinde produsele clasice de îmbrăcăminte pe care le produce.

Sursă foto: Kosmos Tre

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.