
O comisie senatorială americană aprobă alocarea a 500 milioane de dolari pentru Ucraina în proiectul de lege a Apărării
Comisia pentru forţele armate a Senatului american a aprobat o asistenţă de securitate în valoare de 500 milioane de dolari pentru Ucraina, ca parte a proiectului său la Legea de autorizare a apărării naţionale (NDAA) pentru anul fiscal 2026, transmite vineri Reuters.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
NDAA este un proiect de lege anual care autorizează nivelurile de finanţare a armatei americane, transmite Agerpres.
El asigură că forţele armate americane dispun de resursele financiare necesare pentru a-şi îndeplini misiunile, şi este urmărit îndeaproape de producători de armamente precum Lockheed Martin Corp. şi Boeing Co.
NDAA, adoptat de Comisia pentru servicii armate a Senatului cu un scor de 26-1, include o prevedere de prelungire a Iniţiativei de asistenţă de securitate pentru Ucraina până în 2028, majorând finanţarea autorizată de la 300 milioane de dolari la 500 milioane de dolari.
Pe de altă parte, proiectul de lege respinge o solicitare controversată formulată în cererea bugetară din iunie a preşedintelui Donald Trump de retragere din uz a flotei de avioane A-10 a Forţelor Aeriene. NDAA prevede ca inventarul de A-10 să nu scadă sub 103 avioane în anul fiscal 2026, pentru a se asigura continuarea operaţiunilor cu aceste aeronave de sprijin aerian apropiat.
Proiectul de lege urmează să parcurgă procesul legislativ în lunile următoare. Camera Reprezentanţilor a menţinut, în versiunea sa, sprijinul pentru Ucraina la 300 milioane de dolari.
NDAA sprijină o finanţare totală de 925 miliarde de dolari pentru apărarea naţională, din care 878,7 miliarde alocate Departamentului Apărării şi 35,2 miliarde pentru Departamentul Energiei. Proiectul permite, de asemenea, până la 6 miliarde ca autoritate generală de transfer pentru nevoi neprevăzute şi prioritare.
În plus faţă de Ucraina, NDAA abordează diverse provocări de securitate globale, inclusiv ameninţări din partea Chinei, Iranului şi Coreei de Nord, şi subliniază necesitatea unor progrese tehnologice în domenii ca inteligenţa artificială, tehnologia fără pilot şi arme hipersonice pentru a menţine superioritatea militară a Statelor Unite.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankPentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.