G4Media.ro

O camionetă a intrat în oameni la o paradă gay în Statele…

O camionetă a intrat în oameni la o paradă gay în Statele Unite

UPDATE, 21 iunie: Bărbatul care a condus o camionetă și a lovit câteva persoane la o paradă gay din Florida, Statele Unite, ucigând o persoană și rănind o alta, nu a acționat în mod intenționat, spun oficialii, relatează BBC.

Poliția din Fort Lauderdale a declarat că șoferul în vârstă de 77 de ani avea afecțiuni care îl împiedicau să meargă și a fost desemnat să conducă vehiculul de deschidere a coloanei.

„Pe măsură ce faptele sunt puse laolaltă, apare o imagine a unui accident în care un camion nu a putut fi controlat”, a spus și primarul din Fort Lauderdale, Dean Trantalis, într-un mesaj pe Twitter.

Știrea inițială: Şoferul unei camionete a lovit sâmbătă mai multe persoane adunate la o paradă gay în Statele Unite, omorând cel puţin un bărbat, a anunţat presa americană preluată de AFP şi DPA.

Incidentul, despre care încă nu este clar dacă a fost un atac deliberat, a avut loc la începutul paradei LGBTQ (lesbiene, gay, bisexuali, trans, queer) din oraşul Wilton Manors (Florida, sud-est), în apropiere de Fort Lauderdale. Şoferul furgonetei a fost arestat.

Vehiculul se aliniase cu carele alegorice participante la paradă, dar a accelerat şi a lovit mai multe persoane, a relatat Local 10 News.

Cel puţin doi bărbaţi au fost loviţi de vehicul, iar unul dintre ei a murit, a declarat pentru această sursă primarul din Fort Lauderdale, Dean Trantalis, care a participat la paradă.

El a spus că duba a ţintit de fapt maşina congresmanei democrate Debbie Wasserman Schultz, care se afla într-o maşină decapotabilă, dar a ratat-o la limită.

”Este un atac terorist asupra comunităţii LGBT”, a declarat Trantalis. ”Exact asta este. Nu a fost chiar un accident. A fost deliberat, a fost premeditat şi a fost îndreptat împotriva unei anumite persoane. Din fericire, au ratat acea persoană, dar din păcate au lovit alte două persoane”.

sursa: Agerpres

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter