G4Media.ro

O barjă încărcată cu nisip s-a scufundat pe canalul Poarta Albă –…

Foto: SILVIU MATEI / AGERPRES

O barjă încărcată cu nisip s-a scufundat pe canalul Poarta Albă – Midia Năvodari

O barjă încărcată cu peste 1.000 tone de nisip, care făcea parte dintr-un convoi, s-a scufundat duminică pe canalul Poarta Albă – Midia Năvodari, a informat luni Autoritatea Navală Română, citată de Agerpres.

Convoiul plecase din Cernavodă şi urma să descarce încărcătura în localitatea Ovidiu.

„Evenimentul de navigaţie a avut loc seara trecută în jurul orei 23.30. Barja, care făcea parte dintr-un convoi, are pavilion român şi este încărcată cu 1100 t nisip. Acesta plecase din Cernavodă şi urma ca în cursul dimineţii să descarce încărcătura la Ovidiu. Pe parcursul nopţii a acostat în zona amonte km 13 mal drept pe canalul Poarta Alba – Midia Năvodari, acolo unde s-a şi scufundat”, se arată într-un comunicat de presă transmis de ANR.

Potrivit sursei citate, Căpitănia Portului Medgidia face cercetări în acest caz şi urmează să stabilească motivul producerii scufundării.

În zona respectivă nu există urme de poluare, iar traficul se desfăşoară fără probleme. Locul scufundării a fost balizat şi a fost transmis şi un aviz către navigatori.

Armatorul barjei scufundate a fost înştiinţat ca în termen de 10 zile să înceapă operaţiunea de curăţare, potrivit Agerpres.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...