G4Media.ro

O banană înainte de culcare ar putea fi cheia pentru un somn…

Sursa foto: Pixabay

O banană înainte de culcare ar putea fi cheia pentru un somn mai bun/ Sfaturi alimentare pentru un somn odihnitor

Mâncatul unei banane la cină ar putea fi cheia unui somn bun, potrivit unei organizații caritabile specializate în sprijinirea somnului, scrie Sky News.

The Sleep Charity a publicat primele cinci sfaturi pentru a obține un somn de mai bună calitate în 2024, iar consumul de fructe cu puțin timp înainte de culcare este în fruntea listei.

Aceasta spune că bananele, în special, pot ajuta să la un somn mai bun datorită nivelului lor ridicat de magneziu și potasiu, care ajută la relaxarea mușchilor.

Bananele conțin, de asemenea, aminoacidul triptofan, care stimulează producția de hormoni de calmare a creierului, adaugă organizația.

De asemenea, fructele încurajează producția de melatonină, un hormon care apare în mod natural în organism și care joacă un rol important în cât de bine dormiți.

Strugurii, cireșele amare și căpșunile sunt cele mai bune surse de melatonină dintre fructe, potrivit unui studiu publicat într-un număr special al revistei Antioxidants in Health and Disease.

Fructele nu sunt singurele alimente care pot aduce o odihnă bine-meritată

Sleep Charity recomandă, de asemenea, migdalele, peștele, cerealele integrale și prăjiturile de ovăz cu brânză pentru a vă ajuta să adormiți. De asemenea, spune că marmitele conțin substanțe naturale care ajută la inducerea somnului.

Indiferent de mâncarea aleasă, este important ca masa de dinainte de somn să fie una ușoară.

Mâncatul unei mese copioase chiar înainte de culcare poate duce la disconfort și indigestie, avertizează organizația caritabilă, adăugând că mâncarea picantă, în special, este o rețetă pentru un somn de proastă calitate.

La fel, alimentele bogate în carbohidrați, cum ar fi pâinea, pastele și orezul, pot stimula producția de acid și care te pot ține treaz mai mult timp, în timp ce prea multă ciocolată poate supune corpul la o supraîncărcare cu cofeină.

Directorul executiv adjunct al Sleep Charity, Lisa Artis, a declarat: „Somnul este extrem de important pentru a duce o viață mai sănătoasă și mai fericită și ne dorim ca toată lumea să împărtășească acest sentiment și să înțeleagă importanța somnului ca parte a unui stil de viață echilibrat și sănătos.

„Construirea unei bune rutine de somn și respectarea acesteia va contribui la creșterea pozitivității și la reducerea nivelului de stres, ceea ce înseamnă că oamenii pot începe Anul Nou simțindu-se revigorați.” continuă aceasta.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...