G4Media.ro

O autostradă care leagă Atena de portul Patras a fost închisă din…

Sursa foto: IGSU

O autostradă care leagă Atena de portul Patras a fost închisă din cauza unui incendiu

O autostradă importantă care leagă capitala Atena de oraşul port Patras, din vestul Greciei, a fost închisă vineri circulaţiei după izbucnirea unui incendiu în apropiere, relatează dpa, preluată de Agerpres.

Nori denşi de fum cenuşiu au acoperit autostrada lângă satul Nea Peramos, la circa 30 de kilometri vest de capitală, a informat televiziunea de stat elenă.

Pompierii au avertizat printr-un mesaj text locuitorii din regiune şi şoferii de pe autostradă să evite zona periculoasă. Traficul a fost deviat către drumuri secundare, a informat televiziunea de stat.

Trei elicoptere şi două avioane ale pompierilor au aruncat apă pentru a stinge flăcările. Cu toate acestea, o aeronavă a pompierilor a fost nevoită să abandoneze misiunea din cauza unei defecţiuni la motor. Piloţii au fost transportaţi în siguranţă, potrivit televiziunii de stat.

Din cauza secetei şi a vântului puternic, riscul de incendii este foarte mare, mai ales în sudul Greciei. Această situaţie va persista în următoarele câteva zile, a avertizat vineri Biroul de Meteorologie elen.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...