G4Media.ro

O altă explicație pentru retragerea rușilor de pe Insula Șerpilor: Poziția nu…

sursa foto: Captură video

O altă explicație pentru retragerea rușilor de pe Insula Șerpilor: Poziția nu putea fi menținută fără a evita pierderile / Au fost cheltuite resurse mari pentru păstrarea sa

Ministerul rus al Apărării a distribuit pe canalul său oficial de Telegram un mesaj de pe un cont numit „War on fakes”, care pretinde a fi o verificare factuală a situației de pe Insula Șerpilor, relatează The Guardian.

În mesajul distribuit de minister se afirmă că Rusia s-a retras de pe insulă deoarece „obiectul are într-adevăr o importanță strategică, dar în acest moment și-a îndeplinit rolul de a controla spațiul aerian”.

Mesajul continuă spunând că „având în vedere atacurile constante ale forțelor armate ale Ucrainei, au fost cheltuite resurse mari pentru păstrarea acestuia. Este o insulă de tip vulcanic, pe care practic nu există vegetație și adăposturi, și este dificil să o păstrezi în condiții de confruntare deschisă. În același timp, garnizoana rusă a rezistat cu succes la mai multe atacuri.”

Apoi se spune că „s-a luat decizia de a îndepărta garnizoana de pe insulă pentru a evita pierderile”.

„War on fakes” este considerat pe scară largă ca diseminând propagandă sub pretextul verificării faptelor și are peste 700.000 de urmăritori. Mesajul concluzionează: „Partea ucraineană încearcă să transforme acest lucru într-o victorie, inclusiv cu ajutorul presei internaționale”.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Woww acum ați conștientizat, ba vouă cine va face strategiile de luna, vreun boșorog comunist beat?

  • Pentru rusi nu conteaza pierderile. Daca ucrainienii le omorau o suta de oameni, a doua zi mai aduceau o suta la macelarie. Probabil ca pur si simplu i-au batut de le-a sunat apa in cap. Iar pe aia care au intins-o cu salupele probabil ca o sa-i trimita Putin direct in Siberia.

 2. Mai usor trezești un urs din hibernare decat un rus din prostie. Si reacțiile sînt diferite

 3. Proastă pla a fost la curul ma-tii, bah!

 4. Desigur asta se va întâmpla pe toate fronturile.
  Toate la timpul lor.

 5. Și acum, al cui teritoriu a rămas?

 6. Insula Serpilor se afla la numai vreo 30 de km de coasta Buceag-ului. Un tun de 155 mm (la L= 52 decalibre) trage proiectile (cu ejectie de fum in coada) la 40 de km. Adica Insula Serpilor se afla bine in bataia tunurilor de pe coasta. Distrugerea echipamentelor sovietice de pe insula a fost doar o formalitate. Marina sovietica a facut o gresela cand a ocupat insula.

 7. Așteptăm și peninsula să o părăsească

  • Se rezolva simplu! O bomba pe podul ala nou construit in regim de urgenta… si vor zice ca lasa de la ei.
   Lasa, ca ce-ar zice mare imparateasa Ekakaterina c-a tras-o-n piept Poteomkin doar ca s-o mai traga si-n … aia … cum ii zice? de-i lipseste micului cracanat si se tot face c-o are.

 8. A fost un gest umanitar, deoarece noua Ukraina, se va muta pe Insula Serpilor

 9. Asta demonstreaza ca titul e un razboi de uzura si ambitiilor. Mosvova de fapt castiga Deja stie cine sunt amicii si inamicii ei Poate ca asta ii va corecta geopolitica. Sefii vin si pleca dar ce va ramane dupa ei Doar scrum si FUM ???

 10. Explicatia simpla:
  S-a finalizat actiunea de deznazificare a Insulei Serpilor, deci nu mai avea rost sa tina armata acolo.

 11. Dacă nu vă bubuiau ucrainienii nu v-ati fi cărat, recunoașteți.