G4Media.ro

O afacere de 20 de miliarde de dolari. Joe Biden promite să…

O afacere de 20 de miliarde de dolari. Joe Biden promite să înlocuiască parcul auto al guvernului SUA de aproximativ 650 de mii de mașini cu vehicule electrice fabricate de muncitori americani

Președintele Joe Biden a promis luni să înlocuiască parcul auto al guvernului SUA, de aproximativ 650.000 de vehicule, cu modele electrice, în condiţiile în care noua administrație își îndreaptă atenția către energia curată. „Guvernul federal deține, de asemenea, o flotă enormă de vehicule, pe care le vom înlocui cu vehicule electrice curate fabricate chiar aici în America, fabricate de muncitori americani”, a declarat dl Biden, luni, transmite Reuters.

Joe Biden a criticat regulile existente care permit vehiculelor să fie considerate fabricate în SUA atunci când sunt achiziționate de guvernul SUA, chiar dacă au componente non-americane semnificative. El a spus că va remedia „lacunele” care permit fabricarea în străinătate a unor piese-cheie precum motoare, oțel și sticlă pentru vehicule considerate a fi fabricate în SUA.

Înlocuirea parcului auto ar putea costa aproape 20 de miliarde de dolari.

Până în 2019, guvernul SUA deținea 645.000 de vehicule care au parcurs 4,5 miliarde de mile consumând 375 de milioane de litri de benzină și motorină, potrivit Administrației Serviciilor Generale (GSA). Guvernul SUA a cheltuit 4,4 miliarde de dolari pentru costurile federale ale vehiculelor în 2019, a comunicat GSA. Din vehiculele guvernului SUA, doar 3.215 erau vehicule electrice până în iulie 2020, a adăugat GSA.

În timpul campaniei, preşedintele Biden a promis că „îşi va lua un angajament federal major de a cumpăra vehicule curate pentru flotele federale, de stat, tribale, poștale și locale”. El a promis, de asemenea, să creeze 1 milion de noi locuri de muncă în „industria auto americană, lanțurile de aprovizionare auto autohtone și infrastructura auto, de la piese şi materiale până la stații de încărcare a vehiculelor electrice”.

Biden a promis să construiască 550.000 de stații de încărcare EV și să cheltuiască mai mult în cercetarea energiei curate.

Sursa: Rador / Traducere: Ovidiu Popescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. De ce electrice şi nu pe gaz rusesc?

  Întreb pentru un duşman.

  • La noi se numeste zeciuiala, la americani este lobby, un fel de coruptie legalizata.

  • „Mikey Unde e coruptia? E fabrica lui Baiden? Sau incurajarea economiei nationale si a respectului climatic sunt ? Poate asa e la voi la Moscova – orice achizitie de stat trece pe la palatul lui cracanel

  • @T(ehnic) Cracanel cere 50%. Habar n-ai ce vorbesti. Pun pariu ca va fi o singura companie care a facut ”lobby”. Sunt circuite financiare complicate. Gen China, Romania sau Ucraina… vezi scandalurile cu fiul lui Biden. 😉

 2. O idee buna, dar ce distractiv o sa fie cand o sa ai de ajuns repede in alta localitate si o sa stai jumatate de ora la benzinarie, sa mai bagi cativa krilometri 😀

 3. Ce face FBI-ul daca ramane fara baterie pe autostrada?

 4. Foarte byne. Kombinam tehnologia viitorului (bateria de litiu pentru masina) cu tehnologia trecutului (protectionism pe fata, care e interzis Romaniei de catre Merkeloaie).

 5. Distracția adevărată o să fie dacă o să încaseze un glonte-n bateria plină.Exploziile Hollyweedului vor fi palide față de focurile de artificii arteziene din mașina polițiri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.