G4Media.ro

Numărul persoanelor date dispărute în Mexic a depăşit pragul de 100.000 /…

Numărul persoanelor date dispărute în Mexic a depăşit pragul de 100.000 / Cifra indică valul de crime și și violențe între bandele rivale

În Mexic, numărul persoanelor date dispărute a depăşit pragul de 100.000, în condiţiile în care ţara continuă să fie măcinată de infracţiuni şi violenţe legate de droguri, transmite BBC.

Comisia Naţională pentru Căutare din Mexic a păstrat un bilanţ al celor dispăruţi începând din 1964. Acest prag sumbru arată costul uman al valului de crime alimentate de violenţele dintre bande rivale.

În 2021, aproape 10.000 de oameni au dispărut, lăsând în urmă rude îndurerate. Pe întreg teritoriul Mexicului sunt afişate în pieţele oraşelor bannere cu chipurile celor dispăruţi.

În pofida investiţiilor recente, localizarea acestora continuă să fie extrem de dificilă, la fel ca identificarea rămăşiţelor pământeşti.

Deşi se presupune că mulţi dintre aceştia sunt morţi, victimele pot fi date dispărute şi pentru a fi traficate sau exploatate sexual.

Lansând un apel la mai multe măsuri din partea guvernului mexican, Organizaţia Naţiunilor Unite afirmă că făptaşii acţionează cu o impunitate aproape absolută.

Dintre cei peste 30 de jurnalişti dispăruţi în ultimii ani, niciunul nu a fost găsit.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...