G4Media.ro

Numărul de infecții respiratorii acute raportate săptămâna trecută în România, mai mult…

Numărul de infecții respiratorii acute raportate săptămâna trecută în România, mai mult decât dublu față de aceeași săptămână a anului trecut

Numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS si pneumonii) a fost de 34.361 săptămâna trecută la nivel național, de 2,1 ori mai multe comparativ cu cele înregistrate în aceeași săptămână a sezonului precedent (16.065) și cu 5,8% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (36.483), anunță Institutul Național de Sănătate Publică.

În săptămâna 12-18 aprilie 2021 au fost raportate la nivel național 59 de cazuri de gripă clinică comparativ cu 8 cazuri înregistrate în aceeasi săptămână a sezonului anterior. Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

De la începutul sezonului au fost confirmate cu laboratorul 4 cazuri de gripă: 1 caz cu virus AH1, 1 caz gripă A nesubtipat, 2 cazuri cu virus B.

Până la data de 18 aprilie au fost vaccinate antigripal 2.464.441 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Pai ce rost avea sa te duci la doctor daca te tratai acasa.
    De frica covidului merge omu sa verifice ce are indiferent ca e o gripa anuala enervanta.
    Cred ca imi curge nasu din 3 in zile cand dau de un pic de frig chit ca nu e nici o schimbare climatica de se schimba vremea de la o zi la alta.Asa a zis Trump si el a fost primu dintre americani.