G4Media.ro

Nuanţa albastru brebenoc a fost aleasă culoarea anului 2022

Sursa foto: www.pantone.com

Nuanţa albastru brebenoc a fost aleasă culoarea anului 2022

Nuanţa albastru brebenoc sau saschiu a fost aleasă de compania Pantone drept culoarea anului 2022 şi este botezată Very Peri, potrivit News.ro.

Very Peri a fost descrisă de Pantone ca „o nuanţă de albastru brebenoc”. Nuanţa a fost anunţată de apariţia metaverse-ului şi de impactul carantinei în contextul pandemiei.

Pantone, companie care stabileşte unele dintre cele mai recunoscute standarde coloristice, a transmis că această culoare uneşte „constanţa” albastrului tradiţional cu „energia şi emoţia” date de roşu.

„Pe măsură ce ne mişcăm într-o lume în schimbare fără precedent, selectarea Pantone 17-3938 Very Peri aduce o nouă perspectivă şi viziune asupra îndrăgitei familii a culorii albastru”, a spus Leatrice Eiseman, director executiv al Color Institute al Pantone. „Înglobând calităţile albastrului, având în acelaşi timp o nuanţă violet-roşu, Pantone 17-3938 Very Peri afişează o atitudine spirituală şi veselă şi o prezenţă dinamică ce încurajează creativitatea curajoasă şi exprimarea imaginativă”.

Compania a ales în premieră să creeze o nuanţă care nu se regăseşte momentan în catalogul său. Pentru asta, a amestecat tonuri de albastru cu violet-roşu.

Rezultatul este similar culorilor găsite de regulă în natură, precum la florile de lavandă şi păsări.

Potrivit companiei, Very Peri este un indicator al peisajului actual fizic şi digital.

„Pantone 17-3938 Very Peri este simbol al spiritului epocii şi al tranziţiei în care ne aflăm. În timp ce ieşim dintr-o perioadă intensă de izolare, noţiunile şi standardele noastre se schimbă, iar vieţile noastre fizice şi digitale au fuzionat în noi moduri”.

Începând cu 2000, Pantone a ales culoarea anului. Institutul său de cercetare face analize pe baza tendinţelor pentru a anunţa decizia.

Anul trecut, tradiţia a fost întreruptă şi, pentru prima dată, au fost alese două nuanţe drept culoarea anului. Ultimate Grey (nuanţă de gri) şi Illuminating (nuanţă de galben) subliniază modul în care elemente diferite se îmbină pentru a se susţine reciproc şi exprimă cel mai bine starea din 2021, spunea compania.

Cu un an înainte, a fost ales albastru clasic drept culoarea anului.

Sursa foto: www.pantone.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Seamănă cu flacăra violet.
    Răutăcioși ar zice ca e mov toată ziua. Dar asts e noua realitate, sa zici ca e negru acolo unde e alb

  2. Adica un fel de mov

  3. Very Peri.Pretty! Those blue hues! :)) That violet red undertone! Oi, such a crush on it! 😍🟣

  4. Very Peri in Microsoft Office (.ppt, .doc, etc)

    RGB: 102, 103, 171
    HSL: 169,74,137
    Hex: #6667AB

    • Fain, mersi

    • Ce zici tu fată acolo?

    • Bărbușca rățușca, niciodată nu e prea târziu … sa te înscrii la un curs IT! Măcăi mai creativ digital, îți creezi si tu un NFT, evoluezi.

  5. P O P O N A U T

    • Takes one to know one

    • Really? Si dacă unii bărbați care poarta mov si roz semnalizează ca … in comunitatea lor, asta însemna ca persoanele straight nu mai au voie sa aprecieze si sa poarte culoarea? :))

      Culoarea este superba! Ti-o zice o femeie straight care si-a achiziționat multe rochii, bluze, echipamente sport in culoarea asta si nuanțe similare, înainte sa devina culoarea anului 2022.
      Dacă as vedea un bărbat straight care poarta mov sau roz mi s-ar părea bold, creativ. Lăsați stereotipurile!

    • Barbatii nici macar nu PERCEP brebenocul asta de te entuziasmeaza pe tine pana la udatura. La fel fucsia. Trebe un creier de femeie sa vada altceva decat albastru…bleah…

    • F buna remarca @vaxx
      Mai ales cand ti se pare ca ai parut destept cu ea, si in nici un fel obsedat secsual.
      Aplauzele mele.
      Care faceti standup pe aici luati aminte.

  6. Hai, dati drumul si la comentariul științific. Mulțumesc.

  7. Culoarea ochilor învinețiți?