G4Media.ro

Nu se pot comasa alegerile, transmite președintele PSD: Nu e constituțional. Alegerile…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Nu se pot comasa alegerile, transmite președintele PSD: Nu e constituțional. Alegerile locale nu pot fi unite cu cele generale, iar europarlamentarele sunt mult mai devreme. Să comaseze Gorghiu dacă zice că se poate. Corect e să gândim ce e mai bine pentru democrație

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a respins ferm varianta comasării unor alegeri, în 2024, dat fiind că în ultimele săptămâni atât reprezentanți ai PNL cât și ai UDMR au vehiculat această ipoteză, sub motivația că se pierde foarte mult timp cu pregătirea a patru runde de alegeri, europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Marcel Ciolacu transmite că nu e constituțională varianta comasării alegerilor.

„Eu nu cred că se pot comasa alegerile. În primul rând alegerile europarlamentare au loc mult mai devreme. Iar alegerile locale nu pot fi comasate cu alegerile generale. Constituțional nu se poate. Se discută, dar părerea mea este că nu se poate”, a spus Ciolacu luni seara în emisiune la Antena3.

Chestionat despre poziția președintei interimare de la Senat, liberala Alina Gorghiu, care a spus în mai multe rânduri că o comasare a alegerilor este posibilă, Ciolacu a răspuns: „Să comaseze Gorghiu dacă zice că se poate. Eu consider că e corect să gândim ce e mai bine pentru democrație”.

Liderul PSD a adăugat că nu este adeptul comasării alegerilor și că n-ar susține varianta comasării nici dacă ar fi constituțional.

Legat de rotativa guvernamentală, acesta a precizat că „are încredere” că nu vor exista probleme și că președintele României îl va numi premier.

„Mă bazez pe președintele României. Chiar îmi doresc o Românie normală. Eu sunt ferm convins că va respecta înțelegerea din protocol, că va fi o rotație corectă, la timp. E foarte puțin probabil (să pună pe altcineva de la PSD – n.red). Eu nu am făcut nici un acord cu președintele României. A luat act de crearea unei majorități. E în funcție de majoritatea care s-a creat. Dacă românii au considerat că PSD a câștiga alegerile, este bine să respecți decizia românilor”, a spus Ciolacu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

27 comentarii

 1. bai,v-ati dedulcit la sponsorizari pesediste ?de cand sunt „moderate” comentariile la adresa intaiului ciolac si a partidului cu pene?huo!

  • Am o idee!

   Sa comasați toate alegerile de la anul cu cele de peste 4 ani și până atunci tot voi sa ne conduceți că noua ne place de voi, de pensiile voastre speciale și toate taxele noi cu care ne loviți în cap.

   PENSIILE SPECIALE distrug Romania! Statul Român e in disoluție din cauza PENSIILOR SPECIALE și a lipsei de coeziune pe care o creează acestea.

 2. „….Ciolacu a răspuns: „Să comaseze Gorghiu dacă zice că se poate. Eu consider că e corect să gândim ce e mai bine pentru democrație”. Ciolacu față cu democrația ?????!!!!!!!!. „Mamare si pasul de front”, „Baba si mitraliera”. Vezi celebra replică (da’ care nu e celebră si catastrofal de actuală ??? !!!!) a coaliției stabilității: „LEONIDA: Vezi bine; pensia e bașca, o am după legea veche, e dreptul meu; mai ales când e republică, dreptul e sfânt: republica este garanțiunea tuturor drepturilor. / EFIMIȚA (cu toată aprobarea): Așa da.” ALINUȚA LA ESTERNE! ALINUȚA LA ESTERNE! ALINUȚA LA ESTERNE! ALINUȚA LA ESTERNE! / MARCELICA PRESEDINTE! MARCELICA PRESEDINTE! MARCELICA PRESEDINTE! URAA, URAAA, URAAAAA!!!! ASTA-I VIATA, ASTA-I TRAI, SA TRAIASCA UNU MAI!!!!! Da’ si mai bine să trăiască TOTI M.A.I. !!!!!!!!

 3. Dl.Ciolacu are dreptate aici și PNL ,adus în sapă de lemn după reunirea cu PSD-nu scapă prilejul să se facă de râs,prin vocea reprezentanților săicare emit păreri pe tema în discuție.

 4. *săi care emit păreri.Citată între aceștia este Alina Gorghiu.

 5. Noi nu intelegem de ce va tot stresati cu alegerile ca oricum le-ati pierdut indiferent cum vor fi facute.

 6. Nu trebuie să vă gândiți la ce e mai bine pentru democrație, că vi se incinde creierul.
  V-a spus poporul prin referendum și e scris în Constituție :
  – 300 de parlamentari
  – eliminarea pensiilor speciale (fără privilegii, egalitate…)

 7. Pe bune ! Ciolacu cunoaste constitutia ?

 8. Așa este, comasarea, nedemocratica, dar PSD are convingerea ca va câștiga, indiferent care vor fi datele.

  Cel care pierde mai mult, pe lângă partidele mici, este PNL. Astfel se vede PSD partid unic.

 9. E pierdere de timp ce faceți voi acum!
  Se vede din avion că nu vă mai înțelegeți de niciun fel, deci antucipatele erau cea mai bună solutie! Dar cine să gândească si pentru cine să conteze timpul?!!!

 10. No staţi ca acuma îi facem să ne şteargă contul.

 11. Am primit ultimul sondaj

 12. Lasati vrajela ca voi de 33 de ani sunteti impreuna asa ca ce mai vreti sa comasati.
  Mai voi chiar credeti ca suntem redusi mintali ca altii sa va votam?

 13. Parcă vezi moșii și babele ori analfabeții funcțional cu maldărul de buletine de vot în mână, derutați ,nedumeriți,cerând explicații:,,Ce-s cu astea ,câte ștampile trebuie să punem,mi-ați dat prea multe buletine” și să te ții apoi să vezi record de voturi nule.

 14. Bașca munca de sisif a celor de la secțiile de votare pentru un proces electoral unic în istoria României și poate și în cea a lumii…

 15. Chiar şi la locul de muncă când te angajezi ţi se cere experienţă numai toţi suligargariştii fug în politica fără o zi de muncă şi apoi se aşteaptă să îi votăm că suntem atât de reduşi mintali încât să credem că sunt în stare să facă ceva.

 16. Mereţi măi prima dată la şcoală şi apoi munciţi minim 5 ani pe bune nu ca pile la stat apoi veniţi să aveţi pretenţia să vă votăm. Şi nu uitaţi să faceţi şi testul psihologic că în orice meserie responsabilă se cere numai la voi demenţii de politicieni nu vi se cere.

 17. Vorba unui mare PNL-ist propagandist care bântuie pe la tembelizor „DAR E ŞI VINA ELECTORATULUI CĂ NE VOTEAZĂ”….e pe bune măi chiar va zis-o în faţă inteligentul că sunteţi proşti grămadă că îi votaţi în direct la Securicii-TV unde se adună toţi ăştia care bântuie cu steguleţe colorate.

 18. Acuma serios nu sunteţi voi cu neuronul toţi de nici nu vă mai feriţi să le spuneţi în faţă că sunt proşti că vă votează şi ei să accepte şi vă voteze iarăşi. Serios unde e propblema cu voi toţi?

 19. au angajat la stat toate loazele ,neamurile si toti analfabetii si acu’ vorbeste de economii la buget,n-au miscat nimic la reforme,se-mprumuta-n draci si caravana trece …

 20. Au aflat si si ce stie toata lumea.

 21. Au aflat si ei ce stie toata lumea.

 22. Noi spunem sa nu mai candidati ca oricum nu va mai voteaza nimeni.

 23. Nici aia de la AUR sa nu isi mai piarda timpul cu alegeri ca daca ii voteaza numai electoratul PSD ii voteaza.

 24. ”Bine, FaDoino ! ” Asta o spune o ranita din 10 August, aceluiasi psd care iata , oricat de jos (imoral, nedemocratic, etc, etc) ar fi , tot e mai sus decat pnl !!

 25. Există o fractură care e o ruptură completă de logică.
  Măi dacă stau aşa de bine în sondaje de ce se tot isterizează ăştia cu comasarea alegerilor, să înţelegem că sondajele care le dau sunt vrăjeli pentru fraieri?
  Mai grav este că rupta de logică e completă şi la PSD că la ăştia ar trebui să le tremure ţurloaiele dacă le-au fugit electoratul la AUR că vor ajunge slugă la Simion şi atuncea să vezi tu mascaradă cu proşti(Măi când aţi văzut-o pe aia mare dansatoare urlătoare ar fi trebuit să ştiţi cine sunt genul care atrage AUR. Sigur mai aveţi electorat ăştia de la PSD?).

 26. Bolnavule,
  Niciodată după 1989 nu au votat 12 milioane în România. Mai mult de 10 milioane de voturi nu se vor mai înregistra vreodată.