G4Media.ro

Nu am constatat în ultima perioadă vreo deschidere deosebită a Rusiei de…

Photo by Maxim GUCHEK / BELTA / AFP

Nu am constatat în ultima perioadă vreo deschidere deosebită a Rusiei de a negocia în mod real cu Ucraina, afirmă Bogdan Aurescu: „E dificil de spus care va fi sfârşitul acestui episod din estul Ucrainei”

„Nu am constatat în ultima perioadă vreo deschidere deosebită a Rusiei de a negocia în mod real cu Ucraina”, a afirmat vineri seară Bogdan Aurescu, ministrul român de Externe, în emisiunea lui Tudor Mușat de la B1TV.

Întrebat „cum, în ce condiţii se va putea negocia cu Rusia finalul acestui război”, Aurescu a declarat:

„Acum – nu am constatat în ultima perioadă vreo deschidere deosebită a Rusiei de a negocia în mod real cu Ucraina. Cred că mai degrabă, în momentul ăsta, Rusia este preocupată de cursul ostilităţilor în estul Ucrainei. Ucraina, la rândul său, este preocupată de apărarea propriului teritoriu. Rezultatul acestor confruntări este greu de estimat. E dificil de spus care va fi sfârşitul acestui episod din estul Ucrainei. Prin urmare, cred că în acest moment, în care vorbim acum, negocierile nu reprezintă o prioritate, cel puţin pentru Federaţia Rusă”, a spus ministrul român de Externe.

Photo by Maxim GUCHEK / BELTA / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. himarsul, curtea de la haga, gospodina cu un borcan de muraturi! ne indreptam spre un egal la finalul timpului regulamentar, urmeaza penaltiuri

  2. Pe 29 martie ați avut o (mică) șansă? Acum urșii zgândăriți pierd masiv, nu mai au cipuri, nici veste, nici mașini de spălat (poate le iau ocraineenii fața), totul e la deal și împotriva vântului, nu mai au trupe, doar trompete, toate plătite-n șilingi? Fă frate PACE, lasă gargara…….

  3. Mosmondeste el ceva acolo, dar nu poate sa spuna tot, realitatea e (cautati pe net ce zice Royal United Services Institute, cel mai cel think tank militar din UK) ca nu se pot livra dinspre vest armele necesare ca Ucraina sa aiba vreo sansa, restul e pro pa gan da….

  4. duaomne, ce prost sunt, cum nu m-am gandit sa ma duc la discutii cu Aurescu

  5. Vrajeala ieftina, Ucraina nu cauta pacea, ei inca cred ca pot vreodata sa invinga Rusia sau cel putin asa li se dicteaza din US si UK.