G4Media.ro

Noul ministru al Sănătăţii din Brazilia recomandă controversatul medicament anti-malarie hidroxiclorochină pentru…

Noul ministru al Sănătăţii din Brazilia recomandă controversatul medicament anti-malarie hidroxiclorochină pentru tratarea coronavirusului / Predecesorul său, care a atras atenția asupra efectelor secundare ale medicamentului, a fost demis de președintele Bolsonaro

Ministerul Sănătăţii din Brazilia a  folosirea controversatului medicament anti-malarie hidroxiclorochină pentru tratarea  infectaţi cu noul coronavirus, potrivit DPA.

Medicamentul poate fi administrat pentru pacienţii cu  uşoare, a scris ministerul într-un ghid actualizat pentru medici publicat joi.

Titlul documentului a fost schimbat faţă de o versiune anterioară, o serie de referinţe au fost şterse, iar cei responsabili de text au fost numiţi.

Ministerul a autorizat miercuri ca medicamentul să fie folosit pentru pacienţii cu  uşoare, în timp ce anterior numai pacienţii cu o infecţie puternică puteau utiliza medicamentul.

Hidroxiclorochina este folosită pentru a trata malaria şi anumite boli autoimune.

Nu a fost dovedit încă în mod concludent dacă medicamentul este de asemenea potrivit pentru tratarea bolii de plămâni COVID-19, cauzată de coronavirus.

Totuşi, efectele secundare ale medicamentului sunt considerate a fi bine cercetate.

Pentru unele persoane, folosirea medicamentului poate duce la un risc crescut de perturbări ale ritmului cardiac, printre alte lucruri.

Brazilia devine treptat noul epicentru pandemic, cu al treilea cel mai mare număr de infecţii la nivel global, după SUA şi Rusia, conform datelor colectate de Universitatea Johns Hopkins.

Până acum, 310.087 de persoane infectate cu coronavirus au fost înregistrate în Brazilia. Cel puţin 20.047 de persoane au murit.

Ministrul brazilian al Sănătăţii, Nelson Teich, care a atras atenţia asupra efectelor secundare ale medicamentului, a demisionat săptămâna trecută.

El a deţinut acest post mai puţin de o lună, după ce predecesorul său a demisionat de asemenea.

Citește și: Ministerul Sănătății, un portofoliu riscant în Brazilia. Doi miniștri au fost demiși în mai puțin de o lună de Jair Bolsonaro, președintele coronasceptic, care refuză carantina și promovează generalizarea accesului la clorochină

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Iată că mai sunt și oameni de curaj!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.