G4Media.ro

Noul clasament al universităților Times Higher 2021 pe domenii de studiu: universitățile…

Noul clasament al universităților Times Higher 2021 pe domenii de studiu: universitățile românești, departe de elita lumii. Babeș-Bolyai are cea mai puternică prezență și e singura din România la Educație și Psihologie. Nicio universitate românească la Drept

Universitățile românești au o performanță modestă în noile clasamente ale instituțiilor de învățământ superior din lume, după domenii de studiu, date miercuri publicității de Times Higher Education, unul dintre principalii furnizori globali de asemenea evaluări. Mai toate marile universități românești sunt prezente într-un fel sau altul, dar la sute de poziții depărtare de liderii fiecărui domeniu. Clasamentul românesc e dominat de Universitatea Babeș-Bolyai, cu cele mai multe apariții și singura dintre instituțiile românești care apare în domeniile Educație și Psihologie. În domeniul Drept nu figurează nicio universitate românească.

Dintre universitățile românești:

 • Babeș-Bolyai apare în total de nouă ori
 • Universitatea din București apare de șase ori
 • A.I. Cuza apare de patru ori
 • Universitatea Tehnică din Cluj Napoca apare de trei ori
 • ASE București și Dunărea de Jos Galați au câte două apariții
 • cele mai multe apar la Inginerie și Tehnologia Informației,respectiv Științe Fizice, dar numai una dintre acestea figurează în jumătatea superioară a clasamentului respectiv (Babeș-Bolyai la Inginerie-IT)

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Nici școala celebrului Tudorel Toader, prof.univ.dr.,membru al…x,y,z….fost…., fost…, în prezent politruc cu ne-bun simț și plin de…sine ? Mare minune !

 2. Atunci de ce statul finanteaza restul, de pomana?

 3. Dreptul nostru este cam strâmb, cum să facă parte din elita internațională?!!!

 4. Ciuma aia buboasă de la Iasi, să producă performantă??? Ce glumă!
  Într-un clasament paralel cu Universități/Facultăți din mama Rusie+Ciaina, sunt sigur că își vor găsi locul și facultățile de non-drept din Roumania. (nu se merită să folosesc litera F pentru a numi vreo facultate de drepturi din Romania)…
  Tematica sau scopul acestor facultăți de eliberat penali e să producă avocați care sunt învățați să fenteze sistemul judiciar.

 5. Daca facultățile de Drept actuale nu sunt performante sunt asa din cauza UE care, pe de o parte a prăbușit sistemul de educatie din Romania introducând lăturile numit Sistemul Bologna, iar pe de altă parte au nenorocit Codul pen si Codul pr penala unde au micșorat cat au putut pedepsele pentru infracțiuni chiar si cele mai grave si au introdus asa zisul principiu al retroactivitatii pt legea penala mai favorabilă infractorului. Ce ma, nebunilor?! Recent sasul iohannis a mai dat un decret de modificare a acestor coduri. Studentii la Drept învăța dupa editii revizuite o data la 3 luni. Consultanta plătită la redactarea acestor coduri impuse de UE a fost asigurata de actualul ministru al justitiei Predoiu care vrea sa desființeze SIIJ si care a fost platit de UE cu 100000 € pe fata si cat o mai fi fost si paraindaratul. Cretinii care scriu pe aici sa behăie mai putin si sa se documenteze mai mult.

  • Hedllo, stupid!

 6. Hedllo, stupid!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.