G4Media.ro

Nou-născut infectat cu Sars CoV-2, transferat de la maternitate, la Spitalul de…

sursa foto: Pixabay

Nou-născut infectat cu Sars CoV-2, transferat de la maternitate, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași / ”Pare să aibă un prognostic relativ bun cu o formă moderată”

La Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi a fost transferat, astăzi, un nou-născut infectat cu Sars CoV-2, anunță Agenția de presă Rador. Bebeluşul, în vârstă de şapte zile, a fost transferat de la Maternitatea „Elena Doamna”.

Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Lavinia Ionescu, a declarat că mama bebeluşului este pozitivă la Covid-19 dar, deocamdată, nu se cunoaşte dacă infecţia a fost transmisă înainte sau după momentul naşterii.

„Pe sectorul ATI Covid sunt internaţi doi pacienţi chirurgical, iar în această dimineaţă s-a transferat un nou-născut pozitiv în a şaptea zi de boală care pare să aibă un prognostic relativ bun cu o formă moderată. Ceilalţi doi pacienţi chirurgicali sunt manageriaţi în Terapie Intensivă dar necesită manevre şi testuri chirurgicale care impun internarea. Unul dintre ei este cu o evoluţie post-operatorie foarte bună şi cel mai probabil va merge acasă. Nou-născutul este cu mamă confirmată pozitiv, dar nu putem să spunem despre modul de transmitere dacă a fost transplancetară sau contaminare după naştere. A fost transferat de la Maternitatea „Elena Doamna” şi urmează să fie manageriat mai departe la Spitalul de Copii”, a declarat Lavinia Ionescu.

sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Exact ce va spuneam.

    Lasati la o parte povestea cu bebelusul si ce vedeti?

    Copiii internati pe ATI Covid sunt de fapt CHIRURGICALI, au cu totul alte patologii si sunt pozitivi Covid. N-au nici un fel de gripa, sau au simptome usoare. Si totusi sunt raportati zi de zi, si „nu sunt locuri pe ATI”, si baga astia frica in noi ca „mor copilasii”. Daca cumva moare vreunul dintre ei, oare cum credeti ca va fi raportat? Deces Covid sau nu?