G4Media.ro

Norvegia restricţionează şi mai mult accesul turiştilor ruşi, ca reacţie la războiul…

Sursa foto: Pixabay

Norvegia restricţionează şi mai mult accesul turiştilor ruşi, ca reacţie la războiul Rusiei în Ucraina

Norvegia va restricţiona şi mai mult accesul pentru turiştii ruşi în contextul războiului declanşat de Kremlin împotriva Ucrainei şi va interzice intrarea pe teritoriul său pentru aproape toţi cetăţenii ruşi, a anunţat Ministerul Justiţiei al acestui stat nordic, informează joi agenția Reuters, citată de Agerpres.

Norvegia, stat membru al NATO şi care împarte cu Rusia în regiunea Arctică o frontieră de aproape 200 de kilometri, a impus prima dată restricţii pentru vizele turistice ruse în 2022.

„Decizia de a înăspri regulile de intrare este în linie cu abordarea Norvegiei de a sta alături de aliaţi şi de parteneri ca reacţie la războiul ilegal de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”, a anunţat într-un comunicat ministrul norvegian al justiţiei Emilie Enger Mehl.

Cetăţenii ruşi care vor să călătorească în scop turistic şi care întreprind călătorii în scopuri neesenţiale vor fi respinşi la frontiera externă a Norvegiei. Excepţie vor constitui astfel de cazuri precum vizitele la rudele apropiate care locuiesc în Norvegia, a precizat ministerul norvegian.

Noua politică va intra în vigoare de la 29 mai.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Circulația rușilor și a chinezilor in UE și SUA ar trebui să fie aproape de zero dacă guvernele, serviciile acestor state ar fi mai mult decât trântori pe banii contribuabililor!