G4Media.ro

Norvegia: Amendă de 8.000 de euro pentru conducerea unei trotinete electrice în…

Sursa Foto: switzerland.detailzero.com

Norvegia: Amendă de 8.000 de euro pentru conducerea unei trotinete electrice în stare de ebrietate

O norvegiană a fost amendată cu peste 8.000 de euro și condamnată la închisoare cu suspendare după ce a fost prinsă în stare de ebrietate pe o trotinetă electrică, pe o stradă pustie, potrivit Le Figaro.

Acuzata, în vârstă de 40 de ani, a fost arestată la scurt timp după ora 23.00, într-o zi de vineri din luna iunie, în centrul orașului Stavanger, în sud-vestul țării. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că aceasta conducea cu peste 1,4 grame de alcool în sânge.

În Norvegia, unde alcoolemia admisă este de 0,5 grame pe litru de sânge, conducerea sub influența alcoolului se pedepsește, în general, cu o amendă de 1,5 luni de salariu brut și o pedeapsă cu închisoarea. Aceste norme se aplică, de asemenea, scuterelor electrice clasificate ca vehicule motorizate. Cu toate acestea, tribunalul din Sandnes a dat dovadă de clemență, optând pentru o pedeapsă de 15 zile cu suspendare și o amendă de 80.000 de coroane (8.300 de euro), puțin mai puțin decât cele 93.000 de coroane cerute de procuratură.

„Instanța a subliniat că inculpata nu a condus decât câteva minute și că la fața locului nu se aflau alte mașini sau pietoni”, se arată în hotărâre. „Nu a existat nicio situație periculoasă în fapte”, a declarat judecătorul, care a subliniat, de asemenea, că inculpata a recunoscut faptele și că o trotinetă electrică provoacă potențial mai puține daune decât o mașină sau o motocicletă. Femeia va trebui, de asemenea, să dea din nou examen pentru permisul de conducere, după o suspendare de 18 luni.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Și femeia aia, dacă a văzut „trotinetă în stare de ebrietate”, de ce s-a urcat pe ea?

    • Din ciclul „jurnalistu-i frate cu dancila” . Asa se înțelege din titlu, ca trotineta era în stare de ebrietate. Mai oameni buni, e lipsa de forta de munca în agricultură , faceți un bine țării și mergeți acolo, nu mai publicați articole inepte pe la Gogomănii4!

  2. Uite legi aici! Inchisoare pentru bautura la volan!

    • Amenda sa simti, inchisoare, sa pierzi permis, ai cazier patat si toate astea pentru mers pe trotineta cateva minute fara sa puna viata cuiva in pericol, astea-s vise la noi. La noi le fac din ce in ce mai lejere. Aici omori copii cu masina si nu patesti mai nimic. Poate stai cateva luni la parnaie.