G4Media.ro

Noii parlamentari își preiau sâmbătă mandatele

Noii parlamentari își preiau sâmbătă mandatele

Aleșii în Parlamentul României își preiau sâmbătă mandatele, pentru următoarea perioadă legislativă de patru ani (2020 – 2024). Noul Parlament a fost convocat, în prima ședință, luni, 21 decembrie.

Centrul de primire pentru noii parlamentari aleşi se deschide sâmbătă, de la ora 9.00, la sala „Al. I. Cuza”, nivel P1, şi va funcţiona zilnic, până la ora 17,00, până pe 22 decembrie, a informat Camera Deputaţilor.

În această perioadă, deputaţii vor îndeplini toate formalităţile necesare preluării mandatului de parlamentar: depunerea certificatului doveditor al alegerii, completarea şi depunerea fişei deputatului, a declaraţiei pe propria răspundere privind calitatea de lucrător sau colaborator al Securităţii, dacă este cazul, precum şi un curriculum vitae.

Totodată, conform art. 4 alin.(1) din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, cu modificările ulterioare, deputaţii pot depune declaraţiile de avere şi interese, termenul fiind însă de 30 de zile de la validare.

De asemenea, deputaţii vor primi „Mapa deputatului” care cuprinde toate informaţiile necesare despre structurile instituţiei şi atribuţiile lor specifice, pentru a putea beneficia de suportul necesar îndeplinirii mandatului de parlamentar.

Reamintim că în urma alegerilor din 6 decembrie, în Parlament au intrat următoarele formațiuni politice:

Camera Deputaților

PSD: 28,9%
PNL: 25,19%
USRPLUS: 15,37%
AUR: 9,8%
UDMR: 5,74%

Senat:

PSD: 29,32%
PNL: 25,58%
USRPLUS: 15,86%
AUR: 9,17%
UDMR: 5,89%

 

Sursa foto: INQUAM Photos\ George Calin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Ăștia sunt ăia care se tocmeau sa dea o lege?
  Când PSD era in majoritate legile erau blânde, pentru ca haosul sa se poata institui, furtul masiv sa fie acoperit de cel marunt dar generalizat.
  Sper sa nu uite ca sa te prefaci ca muncești poate oricine.
  O o pacaleala „Mapa deputatului”.
  Parlamentarul trebuie sa insiste sa primeasca raspunsul corect si complet la interpelarile pe care le face.

 2. E cineva din majoritatea aflata la putere care ar putea face o diferență? Că daca sunt doar unu-doi majoritatea celorlalți vor ști ‘decât sa-i ignore prin vorbe meșteșugite.
  Sau spaima lui Dragnea că e urmarit e valabila pentru orice parlamentar: daca faci ce trebuie dar in contradictie cu ceea ce „e știut” ca nu se face atunci ti-o faci cu mâna ta.

 3. Eu propun să își depună înainte de preluarea mandatului și o declaraţie pe propria răspundere că se jură că nu fură, iar PNL-iștii să-și facă câte una în fiecare zi.

  Fără penali, impostori și marionete în funcții publice!

  • Păi nu fură – cheltuiesc irosind toate fondurile pe care le prind. Toți au buget pentru consilieri, cabinet, diurne… și viață personală prioritara față de interesul public

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.