G4Media.ro

Noi tensiuni între Clotilde Armand și consilierii PNL din Sectorul 1. Primarul…

Noi tensiuni între Clotilde Armand și consilierii PNL din Sectorul 1. Primarul USR acuză alianța liberalilor cu PSD

Consilierii locali din Sectorul 1 au respins ordinea de zi a şedinţei de marţi, care cuprindea două proiecte privind salubrizarea şi unul referitor la Complexul Multifuncţional Caraiman propuse de primarul Clotilde Armand, transmite Agerpres. Proiectele sunt esențiale pentru reducerea facturilor plătite firmei Romprest pentru salubrizare, dar consilierii liberali s-au abținut de la vot.

Ordinea de zi a fost respinsă, întrucât nu au fost suficiente voturi, înregistrându-se 12 voturi ‘pentru’, 7 abţineri şi 7 ‘împotrivă’.

Clotilde Armand i-a acuzat pe liberali că s-au aliat cu PSD. „PNL Sector 1 şi PSD s-au aliat din nou la Primăria Sectorului 1. Nu-i nimic. Voi lupta cu ei până când normalitatea va reveni în această instituţie, iar cetăţenii nu vor mai fi nevoiţi să umple conturile Mafiei”, a scris Clotilde Armand pe Facebook după şedinţa Consiliului Local.

Viceprimarul PNL Ramona Porumb a spus în şedinţă că nu au fost întrunite condiţiile pentru a fi convocat de îndată Consiliul Local.

„Ţinând cont că această şedinţă a fost convocată de îndată, acest lucru ar presupune că există o situaţie de urgenţă sau de forţă majoră de extremă urgenţă. Putem agrea cu toţii că nu ne aflăm în această situaţie şi din acest motiv (…) grupul PNL se va abţine la votul pe ordinea de zi. Sunt proiecte care pot fi dezbătute în cadrul unei şedinţe ordinare sau extraordinare şi sperăm ca, pe mai departe, să nu mai aveam astfel de şedinţe”, a afirmat Ramona Porumb.

Potrivit consilierului local PNL Adrian Oianu, colegii din grupul său politic pe care-l reprezintă vor să înţeleagă argumentele pentru care a fost propus un anume ONG pentru colaborarea cu Complexul Caraiman.

Consilierul local PSD Daniela Popa a spus că nu reprezintă o urgenţă consolidarea capacităţii unei asociaţii. „Asta este urgenţă? Noi convocăm o şedinţă de îndată ca să consolidăm capacitatea unei asociaţii? Avem 9 la sută rată de infectare în sector. Haideţi să facem ceva privind pandemia!”, a afirmat Daniela Popa.

Primarul Clotilde Armand a menţionat că nu autoritatea locală a selecţionat ONG-ul. „În ultima şedinţă a Consiliului local aţi spus că vreţi să retragem câteva proiecte ca să aveţi câteva zile în plus să le studiaţi (…) Acest ONG a venit la noi, nu l-am selecţionat noi, ei au venit şi au propus proiectul”, a declarat primarul Clotilde Armand.

În altă ordine de idei, ea a menţionat că tarifele Romprest reprezintă o treime din bugetul Sectorului 1. „Dacă nu vi se pare ceva de urgenţă care necesită o şedinţă a Consiliului Local, ce necesită?”, a spus Clotilde Armand.

Pe ordinea de zi a şedinţei de marţi erau proiecte privind reducerea temporară a frecvenţei de salubrizare a străzilor şi exercitarea dreptului de control al Consiliului Local Sector 1 pentru determinarea cheltuielilor necesare pentru prestarea serviciului public de salubrizare de către Romprest. Un alt proiect stipula încheierea unui acord de parteneriat între Sectorul 1 şi Asociaţia Colegiul Pacienţilor, în vederea implementării unui program din fonduri europene privind elaborarea şi promovarea unei strategii de optimizare a serviciilor de asistenţă medicală acordată de Complexul Caraiman din subordinea Consiliului Local. Cele două proiecte privind salubrizarea au fost respinse de Consiliul Local în şedinţa din 23 martie.

Sursa foto: Clotilde Armand/Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Aripa lui Orban și a acoliților lui din PNL sunt aceeași mizerie ca și PSD! Viitorul Congres al liberalilor ar trebui să dea de pământ cu Orban și banda lui tinichele, care face compromisuri la nesfârșit cu pezedistii!

 2. Si la Iasi se reface USL. Maine, in sedinta Consiliului Local, mai multi consilieri PSD vor vota viceprimarii doriti de Mihai Chirica (PNL), doi dubiosi: unul PNL, unul PMP. Fara voturile PSD nu se poate…
  Asa se vede ca PNL prefera alianta cu PSD, USR nu-i lasa sa fure.

 3. Vai ce surpriza. Cine s-ar fi gandit ca in mod natural PNL trage la PSD ?

 4. Ce ONG vrea sa se ocupe cu gunoaiele din S1? In anii 90, aveam Scoala Superioara de Jurnalism pentru asa ceva.

  • Acum nimeni nu se mai ocupa de gunoaie ca voi si infestati spatiul public cu propaganda de doi bani

 5. Cum ar suna o alianta PSD-PNL-AUR si UDMR la acoperire?

 6. PNL e o cloaca de PNListi vechi, PSDisti, USListi adica fara nici un dzeu decat banu si PDListi .. dar toti fiind binenteles tot cu banu

  nu e de mirare ca si la Bucuresti, si la Iasi, USL, care ii uneste de fapt pe toti, se reinfiinteaza

  naivii votanti de PNL, contra PSD, o vor incasa din plin