G4Media.ro

Noi dezvăluiri privind implicarea lui Trump în dosarul ucrainean / Mărturia unui…

Noi dezvăluiri privind implicarea lui Trump în dosarul ucrainean / Mărturia unui angajat al ambasadei SUA la Kiev

Un diplomat american a declarat vineri, în cadrul unei audieri cu uşile închise în Congres, că a auzit o conversaţie telefonică ce ar putea dovedi implicarea directă a lui Donald Trump în presiunile exercitate asupra Ucrainei pentru ca aceasta să declanşeze o anchetă asupra unuia dintre rivalii săi politici, relatează AFP, citând CNN.

David Holmes, angajat al ambasadei SUA la Kiev, a evocat o conversaţie la care a asistat pe care ambasadorul american pe lângă Uniunea Europeană Gordon Sondland (foto) ar fi avut-o cu Donald Trump într-un restaurant din capitala Ucrainei.

Această discuţie ar fi avut loc pe 26 iulie, a doua zi după apelul controversat în cadrul căruia Trump i-a cerut omologului său ucrainean Volodimir Zelenski să declanşeze o anchetă asupra democratului Joe Biden, bine plasat pentru a-l înfrunta în alegerile prezidenţiale din 2020.

Potrivit unei copii a declaraţiei lui Holmes de vineri, obţinută de CNN, Sondland i-ar fi spus miliardarului republican că îl are pe Zelenski „în buzunar”.

„Deci va face ancheta?” asupra lui Joe Biden, ar fi întrebat atunci Trump, căruia i s-a răspuns că preşedinte ucrainean este gata să facă „tot” ce i s-ar cere.

David Holmes a spus că nu a luat notiţe de la această conversaţie, dar a dat asigurări că îşi aminteşte „cu claritate” că vocea lui Trump era „foarte puternică şi recognoscibilă”.

Mărturia sa ar putea da o lovitură argumentelor republicanilor, potrivit cărora opoziţia democrată nu dispune decât de o probă directă în ancheta vizându-l pe Donald Trump: stenograma convorbirii cu Zelenski despre care miliardarul republican a spus că a fost „perfectă”.

Celelalte audieri de martori în acest dosar au conturat existenţa unei diplomaţii paralele cu Ucraina, orchestrată de evocatul personal al lui Donald Trump, Rudy Giuliani, notează AFP.

Sursa Foto: Twitter/ Gordon Sondland

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Aha! Cineva care a spune ca a tras cu urechea la o convorbire care nu îl privea o sa fie cuiul lui Pepelea:()) cam ca Securitatea pe vremuri:)))

    • Harley, nostalgicule! Si tu ai fost acuzat de colaborare cu Secu… :)))

    • Știe, huiduma, cum e cu securitatea. E dragostea lui, la concurență cu cheeseburgerul. Altfel, nimic nou sub soare, toată lumea știe deja că bătrânul babuin e un combinator jegos, nu e ca și cum dacă ăla n-ar fi ascultat, trumpeta era mai puțin infectă.

  2. Mda, un mare fas… leftisitii se chinuie, se zvarcolesc, mai, mai s-o găsi ceva să-l înfunde pe Trump

  3. De cand dracu toti consilierii si advisorii de integritate isi dau cu parerea ce face un presedinte ales? Ii chinuie mult sa ii restranga presedintelui atributiile, sa il faca un papa-lapte ca Obama. O fi necesara o limita dar in ultima vreme corectitudinea asta este prea mult.

    • ”De cand dracu toti” plictisiți de libertate ” isi dau cu parerea ce” nu sunt în stare să înțeleagă, ca și cum cineva își poate ”da cu părerea” ceva. În loc să se ”chinuie mult” sa se exprime în limba română, mai bine au căuta un stat autoritar cu un ”presedinte” cât mai dictator, care să-l abuzeze pe el fără ”limită” dacă tot nu suportă ”corectitudinea”. E de înțeles că sunt unii cărora le place autoritarismul dar e inacceptabil să vrea să-l impună și altora.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.