G4Media.ro

Noi detalii despre înscrierea pe platforma de programare a vaccinării: cine se…

sursa foto: Pexels

Noi detalii despre înscrierea pe platforma de programare a vaccinării: cine se poate programa acum și care sunt pașii de urmat

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 a făcut publice precizări privind înscrierea pe platforma informatică de programare https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/. I

  • IMPORTANT: În acest moment, programările în platforma https://programare.vaccinarecovid.gov.ro/, sunt disponibile doar pentru persoanele din etapa I – care își desfășoară activitatea în domeniile sănătății și social – sistem public și privat.

Iată cele mai importante informații:

Pentru asigurarea accesului tuturor categoriilor de persoane la programarea pentru vaccinare, au fost identificate mai multe posibilități de înscriere, pe fiecare etapă în parte. Astfel, înscrierile se pot realiza individual, direct în platformă, prin apelarea call centerelor direcțiilor de sănătate publică (DSP), operaționalizate de Ministerul Apărării Naționale (MApN), împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), prin medicii de familie, precum și prin personalul din direcțiile de asistență socială ale consiliilor locale.

Fiecare persoană se poate înscrie pe platformă alegând una dintre modalitățile corespunzătoare categoriei din care face parte, după cum urmează:

• pentru etapa 1 – Persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social – sistem public și privat – înscrierile se pot realiza astfel:

i. Prin intermediul angajatorului, pentru lucrătorii din domeniile sănătății și social
– sistem public și privat;

ii. Prin apelarea call centerelor, pentru persoanele care nu dețin certificat digital calificat sau nu sunt organizate ca persoană juridică având profil medical.

• pentru etapa 2 – Populația cu grad ridicat de risc și Lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale – înscrierile se pot realiza astfel:

i. Prin intermediul angajatorului, pentru personalul care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale;
ii. Individual, direct pe platforma informatică, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani (aplicația confirmă vârsta prin verificarea CNP-ului introdus la înregistrare);
iii. Prin intermediul medicului de familie, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă;
iv. Prin administrator, pentru persoanele cu grad ridicat de risc din centrele medicosociale și rezidențiale;
v. Prin aparținători, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani;
vi. Prin apelarea call centerelor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă;
vii. Prin direcțiile de asistență sociale de la nivelul primăriilor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă;

• pentru etapa 3 – Populația generală – înscrierile se pot realiza astfel:

i. Prin intermediul angajatorului;
ii. Individual, direct pe platforma informatică;
iii. Prin apelarea call centerelor;
iv. Prin intermediul medicului de familie;
v. Prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor.

Pașii pe care trebuie să îi parcurgă persoana care înregistrează programări sunt prezentați în Manualul de utilizare, postat pe site-ul: https://vaccinare-covid.gov.ro.

Suport
CallCenter DSP București – 021.795.00.54, 021.9462
CallCenter DSP Constanța – 0241.836.313
CallCenter DSP Ilfov – 021.414.44.22
CallCenter DSP Național – 021.414.44.XX (în funcție de județ – XX reprezintă codul de județ) ex. DSP Timiș – 021.414.44.56, DSP Argeș – 021.414.44.48
De asemenea, alte informații utile pot fi accesate la secțiunea „Întrebări frecvente” de pe platforma de programare. (Foto: Pexels.com)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Difera putin cele doua adrese pentru programare. Una e cu vaccinare-covid, cealalta cu vaccinarecovid. Care e cea corecta? Sau ambele duc la acelasi domaniu?

  2. Medicul de familie ar trebui sa fie baza de date de plecare sau mediere a… problemei.

  3. Prima adresa nu functionesza.
    A doua functioneaza dar datele sunt ascunse pe pagina de raportari, sa fie siguri ca oamenii care nu folosesc internetul pre des sa nu le poata gasi.
    Dupa ce am citit raportarile cred ca o sa fie un dezasteu campania de vaccinare la noi.
    Din prima transa de 10000 de vaccinuri s-au vaccinat 2700 de persoane.
    Aramata la putere! Mai incompetenti ca politicienii!

    • Ce-ți pasa, esti platit la postare nu la numar de vaccinati…

  4. Ce rost are site-ul asta pentru personalul medical?
    Normal ar fi fost ca pentru personalul medical angajat la stat sau privat programul de vaccinare sa fie gestionat de dsp, nu lasat la latitudinea fiecarei societati in parte. DSP are toate datele firmelor, toate datele angajatiilor, a cerut deja liste cu personalul ce doreste sa fie vaccinat.
    In unitatile de stat programarea nu se face prin intermediul platformei, deci de fapt ea e facuta pentru cei de la privat, si la cit de dificil e de folosit, adica spre imposibil, pare ca scopul sa fie intirzierea vaccinarilor si nu cresterea numarului de persoane vaccinate.
    A reusit cineva pina acum sa se programeze prin intermediul platformei lansata cu surle si trimbite, dar de pe care lipseste cu desavirsire o documentatie care sa poata fi urmata pentur a face o programare.
    Pentru populatia generala e normal sa fie nevoie de programare (online sau telefonica) facuta individual.
    Dar pentru personal medical si batrini din centrele de ingrijire normal e sa se faca mai direct si mai rapid.
    Ca ziaristi ati incercat sa va faceti cont pe platforma respectiva? incercati si scrieti un articol despre intuitivitatea, ghidul utilizator, usurinta in utilizare… care cam lipsesc cu desavirsire.
    Site-ul nu e despre vaccinare, ci despre certificate de semnare.

  5. Nu am înțeles, te poți înscrie pe sait și te prezinți la vaccinare? Pai, la sursă ni se spune ca vaccinul poate fi făcut doar cu recomandarea medicului. Adică, fără avizul unui specialist sau al medicului de familie te prezinti la vaccinare? Cine răspunde de sănătatea ta, medicul ala care te vede 10 secunde înainte de vaccinare? Chiar, serios, te poți vaccina fără recomandarea medicului de familie? Pe cine vei da în judecată în caz de malpraxis?

    • La vaccinul asta nu ai voie sa dai in judecata pe nimeni. Documenteaza-te.

    • Dar la vaccinul antigripal ai avut nevoie de recomandarea medicului? Nu. L-ai luat din farmacie și te-ai dus la un medic sau la o asistentă să ți-l facă, ce recomandare și ce malpraxis? Că a băgat seringa câș și n-a nimerit mușchiul?

      Vaccinul anticovid nu e obligatoriu, dar pentru că a fost testat pe oameni sănătoși, fără cancere, nu pe gravide, nu pe copii, etc, o persoană care face parte din aceste categorii trebuie să întrebe medicul care poate să-i spună care e raportul risc – beneficiu, iar persoana respectivă ia o decizie evident personală. Dacă decizi să te vaccinezi e pe răspunderea ta. Dacă decizi să nu te vaccinezi, e tot pe răspunderea ta.