G4Media.ro

Nicuşor Dan: Primăria Capitalei riscă să intre în incapacitate de plată; lipsesc…

Nicuşor Dan: Primăria Capitalei riscă să intre în incapacitate de plată; lipsesc 3 miliarde de lei de la buget

Primăria Capitalei riscă să intre în incapacitate de plată, a declarat, miercuri, deputatul Nicuşor Dan, care a precizat că diferenţa între cheltuielile şi veniturile Primăriei este de trei miliarde de lei, transmite Agerpres.

„Noutatea e că avem execuţia bugetară pe 2018 şi concluzia este că, dacă nu se întâmplă ceva excepţional în acest an, în 2019 Primăria Municipiului Bucureşti va intra în incapacitate de plată. Lipsesc din buget 3 miliarde de lei, în sensul că în 2016-2017-2018 încasările la venit au fost 4 miliarde de lei, în bugetul pe 2019 sunt prevăzute la 7 miliarde de lei – lipsesc 3 miliarde de lei. Chiar dacă Primăria o să renunţe la toate investiţiile, tot lipseşte un miliard şi jumătate de lei care, dacă Primăria continuă în acest ritm de cheltuieli din ultimii trei ani, nu are de unde să ia şi intră în incapacitate de plată”, a spus Nicuşor Dan, miercuri, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că aceste deficienţe s-au văzut de la începutul anului, prin întârzieri de plăţi către ELCEN sau Clubul Sportiv Municipal, amânarea programului privind startup-urile – acestea nefiind întârzieri de plată care vin din întârzieri de viramente, ci o chestiune structurală – veniturile nesusţinând cheltuielile Primăriei.

„Singura soluţie este o restructurare la sânge a bugetului Primăriei Capitalei, cu tot ce înseamnă cheltuielile exagerate de care presa a scris – acei mii de salariaţi de la companiile municipale, panseluţele de la ALPAB, bunuri şi servicii, concerte şi toate acele cheltuieli inutile pentru un Bucureşti cu deficienţe structurale”, a mai spus Nicuşor Dan.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. Pi ex-mâncatoarea de (…) cu polonicul la latrinele Securitatii are nevoie de bani ca sa alimenteze clientela din regiile falimentare, plus pomeni electorale date popimii, bor fiind principala trambitza de propaganda a Ciumei Rosii. Acum, ca s-a gurgutzat in in functie in guparea de infractori numita PSD, va șmenui banii și mi și.

 2. E disperata.Se strange latul!

 3. USR (si PNL) cred ca trebuie sa ii ofere lui Nicusor Dan sansa sa fie primar in Bucuresti! Omul chiar intelege problemele orasului si poate sa se apuce imediat de treaba! Vlad Voiculescu merita expunere si un post la nivel national.

 4. Deci au reușit să fure banii primăriei capitalei, cea mai bănoasa primarie și nu luând lucrari șibfăcând ceva la prețuri duble, ci numai dând salarii la rude si clientela politică…

 5. Vlad Voiculescu este un om de o calitate exceptionala dar de castigat alegerile la bucuresti le castiga nicusor dan,si le castiga detasat .
  Doi oameni de exceptie dar daca nu i puneti unde si au sanse sa castige ii pierdeti ,ii pierdem si e mare pacat.

 6. Nick,mergi la arena nationala sa vezi adevaratii luptatori sas,angajati pe mii de lei la compania municipala de paza! Te apuca si rasu si mila de alura acelori luptatori deghizati in batranei nonconflictuali!

 7. Si daca intra in incapacitate de plata care e problema? O criza primeneste

  • Oricum palmeaza doamna criza pina vine USR-ul la primarie, sa pice pe ei, ca e starategia clasica a psd.

 8. Si ce, aia-s bani?!

 9. Danutze, tu esti de la noi! Sa dam cu ciumatii rosii de pereti! Sa daramam tot nenoriciri care a facut coruptzi!

 10. maresc taxele si impozitele la sclavii din bucuresti.anul viitor impozite duble sau tripe pe apartamente,masini,terenuri.important e sa curga banul pentru salariile clientelei politice.

 11. USR a demonstrat deja ca se orienteaza catre solutiile rationale (Eckstein, chiar si Turcan in conditiile date), deci nu se cramponeaza de oamenii proprii. Nu inteleg deci aceasta idee cu Vlad Voiculescu, ce legatura are Vlad Voiculescu cu primaria? Mie, din afara, mi s-ar fi parut Nicusor Dan solutia perfecta; ok, poate sunt orgolii la mijloc, tafna intre ei in continuare etc. In regula. Atunci Roxana Wring: e din acelasi film, se bate cu aia pe acolo de cativa ani. Dar Vlad V? El s-a afirmat in alta postura si poate ar fi bine sa se regaseasca tot acolo.

 12. Vrem control la ghiozdane dane.

 13. … in cwrul lui Firea; au fost legati cu sirma aia, care a fost scoasa, dar banii au ramas tot acolo.