G4Media.ro

Nicușor Dan: Politica inconștientă a primarilor Oprescu și Firea, care au preferat…

Sursa foto: Facebook / Nicușor Dan

Nicușor Dan: Politica inconștientă a primarilor Oprescu și Firea, care au preferat panseluțele, pomenile electorale și populismele a dus la marile probleme privind furnizarea agentului termic pentru bucureșteni

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, afirmă că „politica inconștientă” a foștilor primari Sorin Oprescu și Gabriela Firea, care au preferat panseluțele, pomenile electorale și populismele a dus la marile probleme privind furnizarea agentului termic pentru bucureșteni. Edilul prezintă un grafic cu pierderile din rețeaua de termie în perioada 2010-2021 și cum va evolua situația în 2022 și 2023.

„Subfinanțarea sistemului de termoficare din Capitală și indolența primarilor Oprescu și Firea față de problema termiei este evidentă în acest grafic. În 2010, pierderile din rețea însumau 25% din totalul de agent termic livrat către bucureșteni, iar după 10 ani, aceste pierderi au crescut vertiginos, la 37%. Pe scurt, am asistat la o degradare cu 50% a eficienței sistemului de transport a energiei termice”, a scris, marți, Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Facebook / Nicușor Dan

„În mandatele lui Sorin Oprescu și Gabriela Firea, investițiile în reabilitarea conductelor de termoficare au fost extrem de mici, ceea ce a dus la o deteriorare accelerată a conductelor montate pe vremea lui Ceaușescu. Toată această politică inconștientă a celor doi edili, care au preferat panseluțele, pomenile electorale și populismele în locul asumării unor proiecte esențiale pentru buna funcționare a orașului, a avut ca rezultat apariția, în 2019, a marilor probleme în ceea ce privește furnizarea agentului termic către bucureșteni”, afirmă Nicușor Dan.

Acesta precizează că în anul 2021 primăria a reușit să stabilizeze pierderile prin schimbarea a 20 de kilometri din rețeaua primară de termoficare. „O stabilizare insuficientă pentru a fi simțită la robinet sau în calorifere de către bucureșteni, dar esențială în ceea ce privește trendul dezastruos în care ne găseam”, adaugă Nicușor Dan.

„Investițiile din acest an, care vor aduce 30-35 de kilometri de conductă nouă în rețeaua primară plus reparațiile punctuale făcute de Termoenergetica, vor duce la inversarea trendului. Conform unor date preliminarii, în anul 2022, pierderile din rețeaua de distribuție vor fi de 34%, iar în următorii doi ani, tot ca urmare a investițiilor, vom reveni la pierderi sub pragul de 30%. Acest lucru va însemna pentru bucureșteni mai puține avarii și, implicit, o furnizare mai bună a agentului termic”, mai susține primarul general.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

22 comentarii

 1. Parca imi este dor de sarma, de niste iepurasi de 6k de euro, luminite, bani la ninjalai fara numar sa mai poleiasca mizzeria neamului….

 2. Și dacă îi dai 5 mandate lui Nulișor, el pe finalul celui de-al 5-lea mandat ne va zice tot de Firea că e de vină că n-a făcut el nimic….

  • A facut, dar esti prea p.r.o.s.t ca sa intelegi un articol simplu. Dar ce a facut e sub pamant, nu sare in ochi ca un iepure gigantic.

  • Pesedeuistului dcaca nu-i pute a mici pe gratar inseamna ca nu se intampla nimic. Zi ba Sandule, ce paranghelie facea sholdoveanca de la Voluntari luna de luna…. unde-s vremurile bune?

  • Pai atunci sa-i mai dam unul firei nu? Ca stim deja ca nu face nimic deci nu riscam nicio surpriza.
   Avea lenin o vorba pentru voi…

  • Ba creier neted, ai un grafic, nu doar cifre, nu esti capabil sa vezi in grafic ce a facut unul si ce a facut celălalt.
   Iuda va fi pomenit pe vecie pt tradarea lui, la fel si Firea va fi pomenita pe vecie pt vacantele ei in Grecia date ca vouchere sau statui de milioane de Euro sau companiile vietii cu angajati pe suta de milioane care nu faceau nimic, nu ai cum sa treci cu vederea vreodată asa ceva.
   Tu la ce companie facuta de Firea ai lucrat ofticatule?!?
   Nicusor e cazut in cap si vai steaua lui, dar macar are niste priorități corecte, sa vedem ce o sa-i iasă vai de capul nostru.
   Fara blocuri intre blocuri, trafic in comun care sa devina o optiune serioasa si civilizata, reabilitarea sistemului termic, parcuri salvate, cultura si identitatea culturala a orasului inclusand diverse clasiri si obiective salvate.
   Ce priorități a avut Firea?!? Sa-si creeze in ditamai orasul o masa de alegatori ca in Voluntari sau prin alte sate sa fie votata mandate fara numar si sa suga ultima picatura de avuție din oraș.
   Vai Dumnezeul vostru de profitori, ca nu aveți oricum nici unul, reptile târâtoare ale Pământului . .

  • Chiar vroiam sa zic: analfabetii nostri oricum nu suntin stare sa citeasca graficul de mai sus. Dar inteleg, in schimb, un mic si o manea prin parcuri…
   Multumesc de confirmare.

  • @Catalinul
   Astea-s floricele pe câmpii, băiețică, nimic concret, doar balivernele sunt de voi
   Când era Firea puteam ieși în parc și pe stradă liniștit fără să dau în gunoaie și să fiu atacat de șobolani, era curat și plăcut, chiar și nu mai pentru atâta și Firea e de o mie de ori mai valoroasă decât Nulișor care nu știe decât să ne zică de Firea, în rest zero barat în 2 ani de mandat.
   Orașul e infect, nici în anii 90 nu era așa.
   Dar repet, la baliverne sunteți campioni, vai de capul vostru.

  • Din pacate ai dreptate, Sandu.
   Alături de Nulisor, sunt vinovati toți cei care au votat un astfel de trântor viclean.

 3. toata suflarea stie asta .

 4. se vede peste tot in bucuresti cum se lucreaza pe magistrale de apa calda si energie termica .toata lumea cinta ,ride si danseaza , este filmul favorit al fostilor primari de bucuresti .

 5. Mai ieri m-am dat peste cap cu bicicleta intrand intr-o groapa fix pe Calea Victoriei.
  Reparam reteaua de termoficare si renuntam la amenajari parcuri, gropi in asfalt, semnalizari, combaterea poluarii, gunoi, reciclare..
  De la Firea ramanem cu Catedrala Neamului.
  Culmea e ca mai vrea un mandat, sper sa primeasca unul la Targsor

 6. Normal , nu dai caldura – nu ai pierderi!

 7. Cât de incult poți să fi că sa votezi un asemenea specimen .
  Exista o vorbă din bătrâni,,,spune.mi cine ești , că sa îți spun cu cine ….votez. .
  Vai de capul vostru ….

 8. 37% este valoarea reală a pierderilor, Recunoscute abia în urma unor dezvăluiri din interior. Altfel , după metode statistice de la Ceaușescu moștenite, am fi avut jumătate…

 9. Ați uitat și de banii aruncați în burțile hămesite ale șarlatanilor de popi, de mulțimea bisericilor inutile și de monstrzitatea de catedrală a marelui alb.?S-ar fi remediat mult în termie dacă acești doi tâlhari ar fi făcut ce trebuie, ar fi rezolvat prioritățile, iar termia este prima prioritate. Oprescu și firea trebuie sa dea socoteală. Voi ați fi putut face mai mult sub dominația sabotorilor și protectorilor hoților – psd? Și a ticăloșilor din consiliul municipal? Și a paraziților din companiile firei?