G4Media.ro

Nicușor Dan: Municipalitatea va construi o parcare de tip park & ride…

Nicușor Dan: Municipalitatea va construi o parcare de tip park & ride în apropierea viitoarei staţii de metrou din partea de sud a orașului

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a arătat că semnarea contractului de finanţare dintre Ministerul Transporturilor şi Metrorex, pentru extinderea magistralei M2 spre Şoseaua de centură, va facilita și construcția unei parcări de tip park & ride, în apropierea viitoarei staţii de metrou.

„Salut semnarea contractului de finanţare dintre Ministerul Transporturilor şi Metrorex pentru extinderea magistralei M2 de metrou spre Şoseaua de centură din partea de sud a oraşului. (…) Se pot face mari proiecte de infrastructură în Capitală cu fonduri europene, iar toate entităţile publice trebuie să se străduiască mult mai serios să atragă banii europeni”, a scris edilul general, marţi, pe Facebook.

El a menţionat că acest proiect va stimula, în timp, utilizarea transportului public drept alternativă la maşina personală de către cei care locuiesc în comunele din sudul Capitalei.

„În apropiere de viitoarea staţie de metrou vom construi o parcare de tip park & ride şi tot acolo va fi una dintre staţiile viitorului metrou de suprafaţă. Astfel, cine va veni din sudul Capitalei îşi va putea lăsa maşina la marginea oraşului şi va putea merge cu metroul la Piaţa Unirii, la Universitate ori la Piaţa Victoriei sau va putea folosi metroul de suprafaţă pentru a ajunge la AFI Cotroceni, Gara de Nord sau Pipera”, a precizat Nicuşor Dan.

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, a semnat marţi contractul de finanţare privind „Edificarea unei staţii de metrou la nivel suprateran situată între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură”, în valoare totală de aproape 215 milioane de lei, din care 180 de milioane de lei sunt fonduri europene nerambursabile.

Obiectivul general al proiectului vizează creşterea gradului de accesibilitate la reţeaua de transport cu metroul în zona de sud a municipiului Bucureşti, prin extinderea magistralei M2 cu o staţie supraterană, în apropierea şoselei de centură.

Prin acest proiect, ce are ca termen de implementare 55 de luni, se doreşte extinderea reţelei actuale de metrou prin construirea unei noi staţii supraterane la standarde europene şi îmbunătăţirea infrastructurii existente prin prelungirea liniei existente cu 1,6 km de cale de rulare, conducând astfel la creşterea ponderii de călători transportaţi cu metroul şi, totodată, reducerea timpului petrecut în trafic pentru tranzitarea oraşului ca urmare a implementării proiectului. Procedurile de derulare şi urmărire a contractului se execută de Primăria Sectorului 4, iar Metrorex asigură asistenţa tehnică, relatează Agerpres.

Sursa foto: INQUAM Photos\ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

22 comentarii

 1. PNL-istul care a tradat pe toata lumea. Peste 4 ani nu mai pupa. V-ati spalat pe maini, domn Euclid.

 2. Boss, magistrala Berceni-Pipera este deja plină până la refuz dimineața și seara. Ideea este să se facă încă una paralelă cu ea care să mai ia din pasageri. Dacă măriți numărul de călători am un sentiment că nu este cea mai bună idee…

 3. Buna si asta, dar m-ar interesa foarte mult niste parcari robotizate in care sa intre , pe o ampreta la sol mica vreo citeva sute de masini, ca sa nu mai facem slalom peste tot printre ele.
  Sau e prea sf ideea pentru inapoierea noastra (psihologica)?
  https://construction-property.com/robotic-car-parks-the-future-solution-to-parking-problems/

 4. O noua țeapă este stație de metrou.Foarte scumpa 44mil euro( stadionul giulești 40 mil euro) si fără utilitate.Daca era in zona liniei de centura se putea utiliza ca punct nodal important cu viitorul tren metropolitan asa nu are nici o încărcare.Zona adiacentă stației nu are nici o dezvoltare.Cine vine din berceni putea la fel de usor sa ia metroul de la imgb.

  • Cum n-are utilitate? E chiar langa cimitir 😁

  • Zona adiacenta statiei nu are nicio dezvoltare acum. Dar in cativa ani aceiasi care au facut ditamai cartierul de blocuri peste blocuri in Popesti Vest vor face in prelungirea acestuia tot atatea blocuri. S-au cumparat apartamente in draci prin Popesti Vest, in pofida tuturor problemelor cu improvizatiile, in pofida peretilor subtiri, in pofida potentialului zonei de a deveni un viitor ghetou. Deocamdata, „salariatul de Pipera” e inca baza…

 5. da, shefu, o „viitoare” parcare langa o „viitoare” statie. ambele „digitalizate”, clar.

  • Trolul hoț care fură numele bad@ și trollează pentru mafia PCR-FSN-PSD nu știe încă de la ”shefu” că nu va mai fi pentru ei nicip ”viitoare” dată lângă nicio ”viitoare” guvernare.

 6. Halaicu, Lis ceedeeree primari de dreapta, baseee democrat apoi și democrat liberal sau lhabar în afară de Oprescu și Gabriela am avut doar ligeane din fontă furată de la imgb și Republica pt țiganii de dreapta

 7. Eu merg pe jos, nu ma intereseaza parcare.
  Pe mine ma intereseaza de ce astazi, marti, 15.12.2020, ora 21.00 in zona Domenii aerul este irespirabil, exista un miros puternic de substante chimice arse. Parca ar fi arse oua clocite, cadavre in putrefactie si cauciuc.
  Parca erau unii platiti sa afle de ce.
  Da, aia parlesc porcul acum.
  Speranta a … murit!

 8. 55 luni??? Mai mult de PATRU ANI de zile ca să construiți o clădire lângă o cale ferată deja existentă??? Nu știu ce fumați acolo, dar schimbați-vă sursa, că vă vinde marfă stricată!

  Voi chiar nu sesizați faptul că sunteți penibili cu asemenea termene? Cum să vă ia 4 ani de zile să construiți o hală? Că practic asta e, o hală prin care trece metroul. N-aveți decât să-i construiți pereții, s-o legați la utilități și să-i aduceți aparatura.
  PATRU ANI ?????

  • e putin pentru o „parcare” park&slide. ce sunt 4 ani intr-o romanie „fara hotie”?

  • @Bad@ Începi după postări să ai dublă personalitate te crezi sau ești Bușoi față de ped, oooofil, zoofil, necrofil la câte spume ai la tastatură ești un onanist inert așa cum Bușoi e peste tot unde comite ceva

  • Cât de imbecil e, după ce postează cu numele furat bad@ tot el își răspunde cu fantoșa damblagie czc, aia de ”soim al patriei” labagiu care se uită la ”pistruiatu” după care se bucură că și-a dat replica.

 9. De ce nu si terminat Park&Ride pantelimon?

 10. 4 ani? Moamaaaa…..asa repede, dar o sa fie și probleme și o sa dureze 10 ani…… ca în România. Nici nu am ce sa mai zic….. este de noaptea mintii. Alții fac sute de km de autostrada în 4 ani și noi facem o parcare și o stație de metrou care este deja făcută. Mai bine îl sculam pe Ceașcă ca poate o termina mai repede, în vreo 6 luni.

 11. De grădinițe a uitat.
  Uite-așa construia el creșe și grădinițe in campanie, moaaaamăăă ce de grădinițe o să facem ….
  Acuma e cu sacii de bani in căruță, nu știe pe ce să-i toace.
  Auzi, park&ride …
  Tot felul de inutilități.

 12. Nu mai puneți botul la ce zice mormaila ăsta căci parcă presimt ca și în ultima zi de mandat se va plânge ca nu a putut face nimic din cauza lu’ Firea .Are și de la cine învață …….PeeeSeeeeDeeeee.