G4Media.ro

Nicușor Dan merge la DNA pentru a susține plângerea penală depusă în…

Nicușor Dan merge la DNA pentru a susține plângerea penală depusă în 2019 privind modul în care a fost adoptat PUZ Sector 3: Printre persoanele pe care le consider vinovate se află fostul primar general Gabriela Firea și fostul arhitect-șef al Capitalei, Ștefan Dumitrașcu

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, joi, că va merge la DNA pentru a susține plângerea penală pe care a depus-o în 2019 în legătură cu modul în care a fost adoptat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al Sectorului 3 și că speră ca ancheta să avanseze „cât mai rapid”.

„Printre persoanele pe care le consider vinovate și împotriva cărora am făcut această plângere se află fostul primar general Gabriela Firea și fostul arhitect-șef al Capitalei, Ștefan Dumitrașcu”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Primarul general a explicat faptul că în plângerea din 2019 a arătat că PUZ Sector 3 a fost adoptat „cu încălcarea mai multor prevederi legale”.

„Erau zeci de hectare de teren cărora, în mod nelegal, li se schimba destinația din spațiu verde în spațiu construibil, ceea ce însemna pentru proprietari un folos necuvenit estimat la aproape 300 de milioane de euro. Lucrurile sunt acum analizate de DNA și sper ca această speță să avanseze cât mai rapid”, a precizat Nicușor Dan.

Nicușor Dan susține că, spre deosebire de 2019, când era deputat, și singura posibilitatea de a contesta era depunerea unei pângeri penale, acum, ca primar are „un instrument mai puternic”, pe care l-a și folosit: propunerea de suspendare a PUZ-urilor de sector pentru 1 an de zile.

„E foarte important ca bucureștenii să aibă un mediu curat și e foarte important ca orice decizie privind dezvoltarea orașului să se ia în mod legal, nu pe bază de interese ascunse”, a mai scris Nicușor Dan.

Citește și:

MOTIVARE De ce au anulat instanțele PUZ-urile din sectoarele 3 și 6: ”Riscul pentru sănătatea umană ce rezultă din faptul că planul propune reducerea spațiilor verzi este în directă corelare cu nediminuarea poluării aerului din București, iar particulele în suspensie sunt cauzatoare a numeroase boli”

Victorie parțială pentru Nicușor Dan în prima sa mare bătălie: Au fost suspendate un an PUZ-urile din Sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6, dar proiectele demarate deja continuă

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Cate plangeri penale a facut Vv daca tot lupta cu mafia din Sanatate in cele 4 luni ?
    O intrebare a unui jurnalist de la newsweek catre Ministerul Sanatatii si, bineinteles, fara raspuns….
    Chiar nu a gasit nimic notabil de trimit organelor competente? Totul roz? Pai unde e mafia atunci? Ma indoiesc ca nu exista dar un urmas de secu e mai greu sa lupte cu ea! Doar din vorbe atent alese! Idem tovarășul lui Nasui!
    Ce ii putem imputa lui Nicusor Dan e ca nu si-a facut un callcenter dedicat lui Vv!

    • hai lasa ca nicusor e vinovat complet pt bataia de joc de la foisor. spitalul ala e sub PMB. si las-o ca macane cu urmasii secu. daca vv e urmasu secu, ce sa mai zicem de alti ministri ai sanatatii, prinsi cu mita la ei…..

  2. BINE NICUSOR CA STIM PE UNDE PIERZI VREMEA. RESTUL PROBLEMELOR SUNTDEJA REZOLVATE

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.