G4Media.ro

Nicuşor Dan: ”În maxim două luni va începe efectiv activitatea de proiectare…

Sursa Foto: Facebook/ Nicușor Dan

Nicuşor Dan: ”În maxim două luni va începe efectiv activitatea de proiectare a noului PUG” / Primarul Capitalei s-a întâlnit cu urbanistul spaniol a cărui firmă de arhitectură face parte din consorţiul internaţional care realizează PUG-ul orașului

Primarul Capitalei Nicuşor Dan anunţă că s-a întâlnit cu Leopoldo Arnaiz, urbanist spaniol a cărui firmă de arhitectură face parte din consorţiul internaţional condus de Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu”, care realizează Planul de Urbanism General pentru Bucureşti, informează News.ro.

Edilul afirmă că în luna martie va fi începută efectiv ”activitatea de proiectare a PUG-ului”.

”Am avut o întâlnire foarte bună cu domnul Leopoldo Arnaiz, reputat urbanist spaniol, cu o experienţă extraordinară internaţională în dezvoltarea zonelor metropolitane, precum cea a Madridului. Firma sa de arhitectură din Capitala Spaniei face parte din consorţiul internaţional condus de Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu”, care realizează PUG Bucureşti”, transmite Nicuşor Dan.

El afirmă că Madridul este cunoscut pentru strategia de dezvoltare urbană corectă pe care a aplicat-o şi din care autorităţile Capitalei se ppot inspira.

”Sunt convins că know-how-ul domnului Arnaiz va fi extrem de util în conceperea PUG-ului, astfel încât la final să avem un instrument interactiv, util şi prietenos pentru cetăţeni şi pentru mediul de afaceri. La acest moment, suntem în etapa în care colectăm date la zi de la instituţii (primării de sector, ministere, INS, furnizori şi agenţi de apă, gaze, telecomunicaţii, etc.), iar în luna martie vom începe efectiv activitatea de proiectare a PUG-ului”, precizează edilul.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat în 3 ianuarie semnarea actului adiţional pentru contractul de revizuire a Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului Bucureşti, contract încheiat în anul 2013 între municipalitate şi un consorţiu al cărui lider este Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” şi blocat un an mai târziu. Conform actului adiţional, până la finalul acestui an va trebui livrată o primă formă a planului, iar în anul 2024 acesta va fi supus spre avizare instituţiilor abilitate.

Zece zile mai târziu, Nicuşor Dan a anunţat că Planul Urbanistic General (PUG) al Bucureştiului a intrat în linie dreaptă, deoarece a plasat prima notă de comandă care prevede colectarea datelor existente şi actualizarea lor.

El a mai spus că a fost stabilit modul de lucru şi etapele care trebuie parcurse pentru elaborarea următoarelor note de comandă.

„În maxim două luni va începe efectiv activitatea de proiectare. Doresc să mulţumesc Universităţii de Arhitectură, Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti, precum şi tuturor instituţiilor cu care colaborăm pentru realizarea PUG, instituţii care au înţeles importanţa acestui demers şi care contribuie astfel la finalizarea, cât mai rapidă, a acestui document”, a conchis atunci Dan.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

25 comentarii

 1. Lasati proiectarea si arhitectura! Sa ne ziceti cand e gata Bucurestiul cel minunat pe care l-ati promis in campania electorala. Ca-si mai gasesc de lucru unii arhitecti renumiti pe bani frumosi, nu e vreo realizare, asta cunoastem. Ceva nou, daca se poate. In 6 luni, de exemplu, e gata? La teorie, desene si promisiuni suntem si noi experti, nu numai spaniolii.

 2. Lasati pro.iectarea si ar.hitectura! Sa ne ziceti cand e gata Bucurestiul cel mi.nunat pe care l-ati promis in ca.mpania el.ector.ala. Ca-si mai gasesc de lucru unii arh.itecti re.numiti pe bani frumosi, nu e vreo realizare, asta cun.oastem. Ceva nou, daca se poate. 6 luni, de ex.emplu, e ga.ta? La teorie, de.sene si pro.misiuni suntem si noi ex.perti, nu numai sp.aniolii.

 3. 3 troli mai sus la datorie, să scuipe minciuni și p.r.o.s.tii stil Firea, „whatabo.u.t” -isme.
  Ați greșit site-ul, bolșevicilor.

  Nicușor e singurul primar cinstit pe care l-a avut Bucureștiul din ’89 până acum. Sunt disperați rechinii imobiliari, nu vor mai putea face blocuri în parcuri și între case.

  • @antiUSL
   Absolut de acord!

  • Ati fost vreodata chiar si din greseala in orasul lui natal Fa.gara.s sa vedeti arhitectura si proiectul dupa care a fost creat? Sa-l admirati, cum sa spun?

   Probabil ca nu mai iesiti nici prin Bucuresti, ori nici din tara nu prea iesiti sa va faceti o idee despre alte genuri de arhitecturi si de proiectari, asa pentru comparatie. Chiar sunt tari unde-ti face placere sa iesi dupa serviciu, nu vorbesc de tu.rism. Aici nu este cazul inca. Mai e de asteptat.

   Mie, persoana care n-a facut nici co.vid nici inje.ctii pentru vreo boala, mi s-a pro.iectat o r.aceala momentan de cand fac frigul in casa, o raceala de vreo 2 ani care la frig si efort imi taie res.piratia si tus.esc de zici ca-mi dau du.hul.

   In plus, pro.iectantul si arh.itectul de bloc mi-a recom.andat si o var.uire par.tiala in locurile unde s-a facut muc.egai tot din cauza frigului din ultimele 2 ierni, fara asta, ca s-a incalzit.

   E doar vina noastra ca nu ne-am des.curcat, in rest hai cu arhi.tectura si cu proi.ectarea, da.

  • Ati fost vre.odata chiar si din gr.eseala in or.asul lui na.tal Fag.aras sa vedeti arhitectura si proiectul dupa care a fost creat? Sa-l admirati, cum sa spun?

   Probabil ca nu mai iesiti nici prin Bucuresti, ori nici din tara nu prea iesiti sa va faceti o idee despre alte gen.uri de arhitecturi si de proi.ectari, asa pentru com.paratie. Chiar sunt tari unde-ti face placere sa iesi dupa ser.viciu, nu vorbesc de tur.ism. Aici nu este cazul inca. Mai e de asteptat.

   Mie, persoana care n-a facut nici co.vid, nici inj.ectii pentru vreo boala, mi s-a proiectat o rac.eala momentan de cand fac fr.igul in casa, o ra.ceala de vreo 2 ani care la aer re.ce si efort imi taie re.spiratia si tuse.sc de zici ca-mi dau du.hul.

   In plus, proie.ctantul si arhi.tectul de bloc mi-a recom.andat si o va.ruire par.tiala in locurile unde s-a facut mu.cegai tot din cauza fri.gului din ultimele 2 ierni, fara asta, ca s-a incalzit.

   E doar vina noastra ca nu ne-am descurcat, in rest hai cu arhite.ctura si cu proi.ectarea, da.

 4. Vorbești de Firea, de la tine din PSD.

 5. Abia acum?!
  Bre, Nicusorule, esti primar din septembrie 2020, ce naiba ai facut pana azi?!
  Ce PRIORITATI ai avut, ce ai FACUT, ce ai REALIZAT din ce ai promis?!!!

  • Da’ pe fierea ai intrebat-o, că a stat atâta și n-a făcut nimic.

  • Îi dai tu bani să facă mai repede și mai mult? Prioritizeaza în funcție de ce bani are sau nu te duce mintea?

  • Alo toașa lili ,dar ce ai vrea bre să facă cui primăria in pragul falimentului?Ori te faci că nu știai că nu știai?Sau, la tine la țărănoaia ajung știrile mai greu?

 6. PSDNL nu vrea un PUG nou, ci PUZ-uri ticăloase și ilegale, care permit blocuri lipite de alte blocuri, să nu se poată respira. Și tunuri imobiliare uriașe, ca Romexpo și Mogoșoaia.

  • nu-i singurul oras/municipiu unde se prefara PUZ-urile,pare ca este o practica generalizata

 7. #Eugen….acum ne am prins….tu ești firea și scrii sub nickname ul de Eugen !….

 8. Succes totuși, niciodată nu e prea târziu!

 9. Din pură curiozitate: duamna Găletușă e largă la…pungă când vine vorba de oamenii de încredere „plantați” pe site-urile anti-Ciuma Roșie sau ține baierele bine strânse, așa cum ține domn’ Tudorache strânse baierele punguței cu diamante?
  Mulțumesc anticipat!

 10. Se zvârvolesc pesedacii imobiliari. E jale mare, șefii voștri nu vor mai putea „dezvolta” cartiere rezidențiale în parcuri? Nu vor mai putea betona spații verzi? Nu vor mai putea construi mastodonți de 10 etaje în zone istorice? Bravo Nicușor, dă-le la gioale!

 11. Mai euglene, nu cumva ești firea travestită?

 12. Toașa Eugenia, domnul primar trebui să anunțe acest lucru ,tocmai pentru ca toți muiștii ca tine să înțeleagă că Bucureștiul nu va mai fi ca pe vremea impostorilor pe care îi pupi in cu.r zilnic și anume, toașa Fierea și gașca borfașilor USL…

 13. Toașa Eugenia, domnul primar trebui să anunțe acest lucru ,tocmai pentru ca toți muișt.ii ca tine să înțeleagă că Bucureștiul nu va mai fi ca pe vremea impostorilor pe care îi pupi in cu.r zilnic și anume, toașa Fierea și gașca borfașilor USL…

 14. Arhitect spaniol la PMB ? O fi vreun strănepot de-a lui Gaudi. Desigur vom rămâne cu cel mai frumos proiect plătit regește din banii noștri. Prostul nu-i prost destul până nu e și fudul. Doar trebuia să rămână și Plicușor cu ceva Cash, că alt mandat nu mai vede.