G4Media.ro

Nicușor Dan îl schimbă pe directorul Spitalului Colțea. În februarie, el fusese…

Nicușor Dan îl schimbă pe directorul Spitalului Colțea. În februarie, el fusese vizat de revolta medicilor din unitatea sanitară

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat miercuri că a decis să nu îi prelungească mandatul managerului interimar al Spitalului Colțea, Mircea Lupușoru, și le-a mulțumit medicilor care au semnalat problemele din spital.

Primarul a scris pe Facebook că până la organizarea unui nou concurs, interimatul va fi preluat de către Paul Daniel Iordache, medic epidemiolog, doctor al Universității Reykjavik din Islanda și asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

G4Media.ro a scris încă din luna februarie despre revolta medicilor de la Spitalul Colțea împotriva managerului Mircea Lupușoru, promovat în funcție de fostul primar general Gabriela Firea.

”Secții reorganizate cu maxim patru pacienți internați concomitent, dar cu un spital campion la decontări din bugetul public; concursuri de conducere de secție date când ”concurența” este în vacanță; aceeași aparatură și saloane trecute în acte ca fiind pentru mai multe secții la acreditări; intervenții periculoase pentru pacienți” – sunt o parte dintre neregulile grave sesizate de nouă medici de la Spitalul Colțea din București. În replică, managerul Mircea Lupușoru susținea la acel moment că doctorii sunt doar nemulțumiți că li s-au micșorat spațiile de lucru din spital și că reorganizarea a fost aprobată de Direcția de Sănătate Publică București.

În memoriul semnat de nouă doctori de la Spitalul Colțea, unitate medicală aflată în administrarea Primăriei Capitalei, managerul Mircea Lupușoru este acuzat de abuzuri, iar o parte din faptele reclamate sunt verificate de Corpul de Control al Primăriei Capitalei.

Cei nouă doctori care semnează sesizarea sunt: Ilinca-Mihaela Savulescu-Fiedler, Adriana-Luminița Gurghean, Dan Victor Spătaru, Ioana Tudor, Corina-Simona Homentcovschi, Anca Maria Mihailescu, Roxana Nicoleta Siliste, Raluca-Mihaela Ciomag și Ana-Maria Vintilă. (Foto: Spitalul Colțea / Sursa: Institutiimedicale.ro)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Reforma ca a schimbat un director??? Hai trantore mai demite pe cineva și gata ai reformat Capitala!!!
  O rușine de primar și cea de la sectorul 1!!!
  Va place la putere?Faceți și voi ceva? La sf mandatului o sa defilati cu ce?!! Zero barat sunteți!!!

  • mai e destul pana la finalul mandatului. cand ai o boala cronicizata vindecarea nu vine instant. cam asa si aici.

 2. Ei, lasa ca a fost mai buna ticaloasa de la care iei simbrie, scribalau ordinar!!!!

 3. Daca nu ar fi fost pus de Firea,ci de pnl-sti sau usr-isti, incompetentul Nicusor l-ar fi periat cu sârg pe director, in loc sa il demită.

  • daca nu ar fi fost pus de firea, ci de usr sunt sanse infinit mai mari ca omul chiar sa fi fost bun pe postul ala, asa ca chiar daca il peria macar avea de ce. spre deosebire de nulitatile numite de firea.

 4. Asta e atât de simplu, una e sa scapi de poluare și praf, sa le dai apa calda Bucureștenilor, și alta sa semnezi o demitere😀

 5. Foarte greu se misca lucrurile iar oamenii care au votat cu PNL si USR sint dezamagiti. este de inteles ca sint foarte multe lucruri de facut iar ciuma rosie a intesat toata administratia cu oamenii lor care pun frina incrurca lucrurile deliberat,dar ce vede bucuresteanul este mai rau ca in vremea pesedeilor. Strazile si aleile sint mizerabile, gunoaie peste tot, nu se mai matura strazile… ce sa mai vorbim de sectorul 1… Este corecta atutudinea de a stirpi coruptia si cheltuilelile inutile, dar contribuabilul nu are nicio vina si nu doreste sa mearga printre gunoaie. Este nevoie de mai multa intelegere pentru cetatean si de cai care sa nu-l afecteze prea tare.
  Mizeria stradala este doar una din probleme. Circulatia sufocata, lipsa apei calde, strazile sparte, parcurile abandonate si cite altele. Deocamdata ce vede bucuresteanul este doar delasare. USR si PNL ca si Nicusor Dan trebuie sa inteleaga ca rabdarea oamenilor s-a sfirsit demult si e nevoie de actiune.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.