G4Media.ro

Nicolae Ciucă, reacție la scandalul dintre Marcel Ciolacu și ambasadorul Andrei Muraru…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Nicolae Ciucă, reacție la scandalul dintre Marcel Ciolacu și ambasadorul Andrei Muraru din SUA: Nu așa se face politica externă, rufele se spală în familie

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a reacționat critic la scandalul dintre Marcel Ciolacu și ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, care l-a criticat public pe premier pentru că nu l-a inclus în delegația de la vizita sa la Washington.

”Indiferent de situație, atunci cand vine vorba de imaginea României în afara granițelor, nu trebuie să fie pătată de problemele din politica internă. Cu atât mai puțin nu trebuia sa aibă loc un astfel de moment. Nu am detalii, nu am discutat cu niciul dintre autorii acestei situații. Nu așa se face politica externă, rufele se spală în familie. Este un atribut al României retragerea unui diplomat. Ce a făcut domnul Ciolacu acolo… vă rog să îl invitați să vă ofere detalii”, a declarat Ciucă într-un interviu la A7, potrivit unui comunicat al PNL.

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a declarat în weekend că a fost exclus de la întâlnirele politice ale premierului Marcel Ciolacu în Statele Unite ale Americii şi a declarat, la întâlnirea cu românii din SUA, că rolul său în această vizită s-a încheiat.

“Rolul meu în această vizită se încheie aici. Mulţumesc echipei mele de la Ambasada României de la Washington pentru efortul depus în ultimele zile pentru a facilita întâlnirile din următoarele zile. Însă domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor ambasadei României la Washington la întâlnirile politice din următoarele zile. Acestea fiind spuse, domnule prim-ministru, nu-mi rămâne decât să vă doresc foarte mult succes, dumneavoastră şi echipei guvernamentale, pentru că succesul dumneavoastră aici în America înseamnă succesul României. Şi, în definitiv, vă dorim ceea ce ne dorim cu toţii, întâlniri de substanţă, rodnice pentru pacea, prosperitatea şi securitatea românilor”, a afirmat ambasadorul Andrei Muraru.

Ulterior, Premierul Marcel Ciolacu a declarat, întrebat dacă l-ar fi rechemat la post pe ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, după reacţia acestuia în timpul vizitei oficiale pe care premierul o efectuează în SUA, că în mod categoric ar fi făcut acest lucru.

El a arătat că „lipsa de anvergură” şi reacţia „emoţională” nu îl califică pentru a fi ambasador şi a precizat că presupune că ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, va avea o discuţie cu preşedintele României pe acest subiect.

”Nu mai avut nicio discuţie cu domnul ambasador şi cred că o perioadă mai lungă de timp nu o să avem discuţii. În primul loc, eu am venit aici însoţit de ministra de Externe, este reprezentanta de vârf a diplomaţiei române, nu apucasem să avem discuţiile aplicate cum vor fi reprezentările în ziua următoare de aceea am şi spus că câteodată e bine să ai răbdare. Totuşi, lipsa de anvergură a domnului ambasador şi o reacţie până la urmă cred că emoţională a domniei sale nu l-a calificat pentru a fi ambasador”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o intervenţie la Antena 3, citată de news.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Nu așa se face „politică”, rufele se spală in famiglie!

  2. exact, in February anunta divortul …apoi urmeaza spectacolul

  3. Ciolacu isi arata slabiciunea mai ales in vizite internationale. Gafa dupa gafa. Este si greu sa nu fii complexat, dar acasa este marele leu.