G4Media.ro

Nicolae Ciucă propune partidelor, societății civile și mass media „instituirea unui moratoriu”…

sursa foto: captura video

Nicolae Ciucă propune partidelor, societății civile și mass media „instituirea unui moratoriu” în anul 2023, pentru o „discuție așezată și rațională asupra viitorului României”

Premierul Nicolae Ciucă a propus partidelor politice, societății civile și mass media „instituirea unui moratoriu” în anul preelectoral 2023, pentru a putea avea „împreună, putere și opoziție, o discuție așezată și rațională asupra viitorului României”.

„De 1 Decembrie, ziua unității tuturor românilor, aș vrea să adresez un apel partidelor politice reprezentate în Parlament, societății civile și mass media să instituim un moratoriu, să încercăm cu toții să punem între paranteze caracterul pre-electoral al anului 2023. Haideți să folosim anul viitor pentru a ne lua un răgaz din competiția electorală, să avem împreună, putere și opoziție, o discuție așezată și rațională asupra viitorului României”, a spus Ciucă, în cadrul ședinței solemne comună a Camerei Deputaților și Senatului consacrată sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Premierul a creionat și temele pe care ar trebui să se axeze viitorul proiect de țară pentru România:

 • profilul economiei românești, în prezent și în viitor
 • educația și soluțiile la problema demografică
 • sistemul de pensii, de sănătate, reforma administrativ teritorială
 • rolul României într-o lume în schimbare

La începutul discursului, Nicolae Ciucă a susținut că „tot ce a făurit bun România modernă a făurit atunci când poporul și elitele sale au avut împreunăm un obiectiv național major”.

„Haideți să credem mai mult în România. Un succes al României nu este doar al puterii, ci și al opoziției”, a mai spus primul ministru.

Alte declarații ale premierului Ciucă:

 • Ca să îndeplinim aceste obiective de țară trebuie să facem trecerea de la politica măruntă la marea politică
 • Trebuie să acționăm ca adevărați oameni de stat, cu înțelepciune, responsabilitate și moderație pentru a nu pierde un moment istoric unic pentru dezvoltarea României
 • Cel mai mare pericol vine din promovarea unor viziuni politici limitate, populiste, iliberale, extremiste, prin care poporul este pus împotriva statului iar statul este decredibilizat prin minciună, manipulare sau știri false
 • Un alt pericol mai puțin vizibil este acțiunea electorală în absența alegerilor
 • Modernizarea statului nu se poate face dacă fiecare partid politic gândește în Funcție de procente și de conjuncturi trecătoare

Propunerea de moratoriu formulată luni de premierul Ciucă aduce aminte de Declarația de la Snagov, document semnat în 21 iunie 1995 de către liderii partidelor parlamentare din România, din putere și opoziție, și care marca acordul față de strategia națională pentru pregătirea aderării României la Uniunea Europeană.

Această declarație de la Snagov a fost numită de președintele de atunci, Ion Iliescu, ,,expresia cea mai luminoasă a politicii acestor ultimi 30 de ani’

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

35 comentarii

 1. Luati si voi o pauza de la furat?

  • Trotinetă, stai liniștit că nu se referă la fanaticii USR.

  • Nu poți sa ai o discuție rațională cu cineva care nu depinde de salariul lunar incasat de la locul lui de munca…
   Doar judecata rapida a Judecatorilor mai poate salva România! Cu Termene clare: 3 zile, 7 zile, 3o zile, 50 de ani (de la Revolutie)… pentru fiecare tip de fapta și
   + cu implicarea celor 20.000 de angajati de la ANAF.

  • Exact ca in ’90 „lăsați-ne să lucram pentru țară !” 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  • Fugiiiiiiti ! Iar se apuca e lucrat hotii USL !!!

 2. „Faceti liniste, ca sa putem fura”!
  Cam asta e propunerea mafiei PSD-PNL-UDMR pentru opozitie (USR) si putina presa independenta, necumparata cu bani publici de PSD si PNL, facuta prin intermediul „doctorului” analfabet plagiator Ciuca.

 3. Plan de viitor :
  1. Fugiți!
  2. Dacă avem zile, scăpăm

 4. Escrocule, nu uita de pensiile speciale sa le desfiintezi ca doar nu suntem o tara de sclavi care sa munceasca pentru imbuibarea voastra!

  • Așa-i ca ai vrea si tu un raport public cu marile dosare de delapidare cu sumele furate si recuperate? Sa vedem si noi randamentul „muncii” procurorilor, celor de la anaf, judecatorilor… .. sau lasa ca merge si asa

 5. Ce departe gândește domnul Ciucă. Doar că la anul, pe vremea asta, va fi deja la coș.

 6. Asta nu e in stare sa vorbeasca singur nici in somn dar el are pretentii de discutii.

 7. Când încetați cu discriminările si corupția?

  • Daca ma intrebi pe mine, cel mai probabil, când vei lua bonul fiscal de la ultima ta slujba a p0pii 😂

 8. „Ca să îndeplinim” avem nevoie de control a rezultatului obtinut pentru banii dati.
  Iar legea (descentralizarea) nu permite.
  Iar legea permite sa nu-ti poți justifica averea.
  Ăsa ca Ciucă… va face treaba buna cu Gâdea in platoul ăla cu sclipici

  • Interesant. Aveam un comentariu mai lung înaintea ta (dar nepostat de G4) in care spuneam de valoarea creată care este mult sub nivelul banilor încasați de acești indivizi. In diferența asta este co.ruptia.
   Profitorii si corupții se afla intr-un context favorabil pentru ca au discriminat pe alții si s-au privilegiat ilegal pe sine.

   Soluția pentru ce zici tu exista.
   Ma gândesc la un integrity tech (integrat) … care va permite vizualizarea firmelor căpușa in contracte cu statul care câștiga proiectele prin trafic de influenta / mita, care își extrag profit nesimțit pt nimic (intermediere) si cum persoanele / experții contractați care realizează 100% din livrabil primesc doar 20%

   De ce se plateste 50- 80% pentru intermediere si nu se contractează direct cei care realizează 100% din livrabile?
   De ce acest furt? De ce nu se instituie obligativitatea raportării in format standard a timpului pe fiecare resursa umana implicată si rata orara, preț de achiziție a materialelor?

   EPPO trebuie sa verifice neglijenta si incompetenta intenționată a controlorilor proiectelor pe fonduri europene derulate de admin publica, co.ruptia in cererile de finantate si caiete de sarcini cu dedicație.
   Dacă din România s-au furat sute de miliarde de euro, evident ca cu acei bani se mituiesc si co.rupti din instituțiile UE!

  • Cât despre cei cu averi dobândite din afara contactelor cu statul … ANAF sa raporteze red flag-urile pt investigație la DNA, DIICOT.

   Dar dacă sistemele de AI, Big Data Analytics le fac cu cele mai mari firme co.rupte este clar.

   Spre exemplu, certSIGN pe MacOS spre exemplu nu mai funcționează cu parola mai mare de 8 caractere, cât sa spargă securiștii corupți si sa aibă acces la date. Exact ce au si facut. Eu nu sunt de acord ca niște corupți intelectual si moral acționari la certSIGN România sa aibă acces la date pt care nivelul lor inferior moral nu af trebui sa le ofere acces.
   Corupția din interiorul SRI cine o mai investighează? Firmele Securității din privat care fac concurenta neloiala si fura de rup si spala banii prin activitati cri.minale împotriva avertizorilor de integritate ? Metodele de represalii ale securiștilor corupti din zilele noastre le întrec pe ale securiștilor din comunism. Ascultați-ma ca documentez de mult timp cazul!

  • Cât despre cei cu averi dobândite din afara contactelor cu statul … ANAF sa raporteze red flag-urile pt investigație la DNA, DIICOT.

   Dar dacă sistemele de AI, Big Data Analytics le fac cu cele mai mari firme co.rupte este clar.

 9. Premierul si-a luat consilieri inteligenti: pai, il „vede” careva pe mosmonditul Ciuca vorbind la asemenea nivel, pronuntand asemenea cuvinte demne de discursul unui premier, cand el sarmanu’ nu e in stare sa spuna CONSECUTIV, liber, fara sa citeasca cel putin 5 cuvinte inteligente si inteligibile, precum cele din discursul asta?!
  Dle Ciuca, hai sa ne asezam si sa discutam CE VREM NOI,Romanii, NU ce vreti voi!
  Suntem satui de minciunile voastre din campaniile electorale si din Programele de guvernare, pe care la UITATI imediat ce ajungeti la osul de ros!

 10. Propunem:
  1. Pensii pe baza de CONTRIBUTIVITATE, fara exceptii!
  2. Reformarea Administratiei publice, adica Profesionisti in admisnitratia publica, NU clientela voastra analfabeta care se calca-n picioare intre ei plimband hartiile in timp ce fiecare Institutie(Minister, Primarie, CJ..) da Contracte de Consultanta pe bani grei firmelor de consultanta pentru ca angajatii vostri NU sunt in stare sa faca proiecte!
  3. Restructurarea Adminsitratiei publice, organigrame suple cu profesionisti in toate domeniiler!
  4. Desfiintarea Agentiilor al caror numar nici voi nu il cunoasteti si despre care nici nu stie Romanul de rand cu ce se ocupa!

 11. 5. PROFESIONALIZAREA si perfectionarea personalului didactic(profesori, educatori, suplinitori), e primul PAS pentru o Romanie educata… povestea cu Romania educata a dlui presedinte aruncati-o la gunoi, nu valoreaza 2 BANI!
  Daca chiar NU sunteti in stare, aduceti CONSULTANTA pentru Reforma EDUCATIEI, Consultanta din Tari cu sistem educational performant!
  Legat de asta, o NOUA Lege a Salarizarii cu PROFESORII pe cea mai inalta treapta, urmati de medici… apoi, voi, trepadusii din birouri si Ministere care NU faceti nimic!!

 12. Domnu Ciuca are salar de primministru, indemnizatie de parlamentar, pensie speciala de la cinzejdeani si acum vrea muratoriu, adica sa ne vanda muraturi. Măă leși?!

 13. Ma Ciuca cand va prelua Ciolacu guvernare tu o sa dispari din viata politica .

 14. Mai lăsaţi-ne cu prostii că numai gura e de voi că dacă vreaţi să faceţi ceva o făceaţi în 32 de ani
  Nu sunt decât vorbe pentru următoarele alegeri pentru că toate acţiunile vostre arată că nu numai că nu vreţi să vă schimbaţi şi chiar vreţi să vă întoarce la aceleaşi metegne care le aveaţi cu ani în urmă şi care nu au făcut decât să ne ducă din dezastru în dezastru.
  Gata măi băieţi e timpul să trecem la alţii pentru că voi nu sunteţi în stare să faceţi nici un proiect eropean de doamne ajută ca să atrageţi ceva bani care să nu fie din împrumuturi şi care să nu ajungem să îl plătim tot noi prin taxe şi nu ne aşteptăm să deveniţi peste noapte ceva specialişti şi sigur nu mai avem răbdare cu voi încă 32 de ani să vă specializaţi în ceva, iar dacă în 32 de ani nu aţi putut să vă specializaţi în nimica nici nu ne aşteptăm să fiţi capabili să o faceţi acuma boşorogilor.

  GARGARĂ-GARGARĂ-GARGARĂ la infinit şi sugativat bugetul, atâta avem de la voi şi nimica altceva.

 15. Nu vi-l dam!

 16. Primari in două tururi cu limitarea mandatelor la maxim două de 4- 5 ani pentru toate functiile alese sau numite.
  Reformă-administrativ teritorială cu reducerea masivă a numărului de UAT-uri.
  Unificarea Tuturor sistemelor de pensii cu un raport de maxim 1(Indemnizația unei casnice) la 10(pensia unui judecător din varf) între cea mai mică pensie și cea mai mare!
  Susținerea abolirii deciziilor prin unanimitate și agendă federalistă pentru UE.
  Limitarea cresterii datoriei publice

 17. Gunoiul este pe punctul sa semneze ordonanta ecocidelor, ne ataca singurul bun care ne-a mai ramas, natura, si vrea moratoriu!! Ar trebuie sa putrezeasca in puscarie!

 18. G4media, unde-s postarile mele, le-am fragmentat la cateva randuri fiecare si NU vreti sa le dati!
  Rusine!

  • Nici pe ale mele nu le publica. Doar fragmente, nu si continuarea, de nu se mai înțelege esența…

  • Doar g4media mentine codul deontologic jurnalistic la standard.
   E voie sa inflorești dar nu e voie sa spui adevarul care te poate trezi la realitate.

 19. Plagiatorul ăsta vrea să discute despre educație?! Fugi mă de-aici!

 20. Dati-va la o parte sa furam noi, sa fie bine ca sa ni fie rau.

 21. Gata, nu mai e cu program de guvernare? E cu „vorbă”?
  EU vreau sa stiu, cine stabilește obiectivele MAI, ale ministerului Justiției? Ministrul sau prim ministrul?
  Când o sa inteleaga PM – ul ca oamenii care il inconjoara nu il ajuta la carma tarii decat din interes personal rastalmacind maxim

 22. Pe scurtătură și pe muțește . Asta cere . Simplu. Creier mic, cerințe mici. Creier mare? Pleacă…