G4Media.ro

Nicolae Ciucă, la 15 ani de la întronizarea Patriarhului Daniel: ”Grija față…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Nicolae Ciucă, la 15 ani de la întronizarea Patriarhului Daniel: ”Grija față de societate nu s-a limitat la rugăciune, ci s-a extins în suportul din pandemie și față de cei nevoiți să-și părăsească țara din cauza războiului ilegal al Rusiei”

Premierul Nicolae Ciucă i-a transmis Patriarhului Daniel un mesaj, la împlinirea a 15 ani de la întronizarea în fruntea Bisericii Ortodoxe Române.

Ciucă i-a spus a contribuit la transformarea BOR într-o ”instituție dinamică, deplin angajată în viața cetății, activă în plan spiritual, social-filantropic, educațional și cultural”.

Mesajul integral

”Preafericirea Voastră Părinte Patriarh Daniel,
Cu ocazia aniversării a 15 ani de la întronizarea ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, vă adresez cele mai calde urări de sănătate, pace, putere de muncă și mulți ani fericiți!
În toată această perioadă de slujire patriarhală, ați contribuit, decisiv, la transformarea Bisericii Ortodoxe Române într-o instituție dinamică, deplin angajată în viața cetății, activă în plan spiritual, social-filantropic, educațional și cultural. Cu aceeași determinare și energie, v-ați dedicat consolidării parteneriatului dintre Stat și culte, care se fundamentează pe valori comune – dialog interreligios, bună cooperare, libertate religioasă, echilibru, respect față de drepturile fundamentale.
Grija pe care Preafericirea Voastră a arătat-o necontenit față de societatea românească nu s-a limitat la rugăciune, ci s-a extins în sfera practică prin suportul arătat de Biserica Ortodoxă Română față de semeni în perioada pandemiei și față de cei nevoiți să-și părăsească țara din cauza războiului ilegal, neprovocat și nejustificat al Federației Ruse în Ucraina. Sub păstorirea Preafericirii Voastre, Biserica Ortodoxă Română reprezintă un model de generozitate și solidaritate, un promotor și păstrător al tradițiilor și identității spirituale.
Cu deosebită prețuire, vă doresc să continuați misiunea pastorală, cu aceeași putere de până acum, în slujba românilor din țară și din diaspora.
Slujire rodnică, întru mulţi şi fericiţi ani!”

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

  1. Cum un plagiator cu legaturi cu serviciile lauda un patriarh ce a avut legaturi cu securitatea… Securitate ce a omorat oameni. Foarte frumos, de pus in rama!!

    • PNL a fost votat de români conform legii. Românii vor hoți la conducerea țării, oameni cinstiți nu primesc voturi.

  2. gretos spectacol, mafia marelui alb + mafia parvenitilor = scuipat in fata romanilor

  3. Grija sa-si umple propriile buzunare si sa sporeasca averile bisericesti.

    • „Si dăi si luptă”la lustruitul clantelor haurite de la patriarhie.”Marele Alb”e seful aducatorilor de voturi.Ati vazut ce a patit Ludovic Orban ca nu i-a pupat poala.El alaturi de episcopi si bulibasi au un cuvant greu de spus in felul cum voteaza lumea.Televizunile aservite ii mana pe alegatori pe o parte,acestia pe cealalta parte,ca pe oi la stană.

  4. Grija s-a extins şi la fofoloancele enoriaşelor.