G4Media.ro

Newsweek.ro: Licitația pentru corvete, blocată de Damen. MApN nu semnează contractul încă

Newsweek.ro: Licitația pentru corvete, blocată de Damen. MApN nu semnează contractul încă

Compania olandeză Damen a contestat licitația de 1,6 miliarde euro pentru construirea celor patru corvete, dezvăluie Newsweek.ro. Recent, ministrul Gabriel Leș anunța că cea mai bună ofertă din punct de vedere financiar a fost cea a asocierii dintre Naval Group (Franța) și Șantierul Naval Constanța.

Conform documentului depus de Damen la Curtea de Apel București, olandezii au reclamat ca ilegală recenta decizie a Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, conform căreia o plângere a Fincantieri ar fi tardivă.

Consecința este, conform surselor Newsweek România, că Ministerul Apărării nu va semna contractul cu Naval Group, încă, ci va aștepta decizia Curții de Apel București în legătură cu plângerea de la CNSC a italienilor de la Fincantieri. Culmea, italienii și-au retras plângerea. Asta înseamnă, însă, că documentul depus de Damen rămâne fără obiect.

Citește integral pe Newsweek.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. Pariez un pol contra un leu ca in urmatorii 10 ani Romania nu va avea nicio corveta, cu atat mai putin 4. Astia nu au bani sa plateasca salariile de la o luna la alta, dar ne fac sa visam erotic la tuburi lans-torpila made in France.
  Si vreti sa va ai spun ceva? Nici nu au avut de gand vreodata , e doar praf in ochii partenerilor din NATO fata de care ne-am angajat sa cheltuim 2% pentru inzestrarea armetzii. Ceva in genul celor 6% pentru invatamant.
  Ba, ma lieshi!

  • @ surugiu

   tu ce ai baut ?

   tu chiar crezi ca italienii / frantujii / holandejii nu au nevoie de purcoiul asta de bani si se dau rotunzi pa-ci prin batatura, doar de amorul artei ?!

 2. Acum, ca o curveta a intrat in tara pe la vama Giurgiu venind din tarile calde, sintem mai linistiti. Chiar nu mai avem nevoie de astea frantuzesti.

 3. Din cei 2 la sută trăiește toată armata inclusiv pensionarii lor, nu vă gândiți că totul este pentru înzestrare. Câte camioane Roman, ale MAPN vedeți pe șosele azi?