G4Media.ro

New York: Un apartament din centrul metropolei americane, vândut cu aproape 190…

sursa foto: Pexels

New York: Un apartament din centrul metropolei americane, vândut cu aproape 190 de milioane de dolari

Un apartament tip „penthouse” situat într-un imobil de lux cu vedere spre Central Park s-a apropiat de recordurile stabilite pe piaţa imobiliară din New York după ce a fost vândut cu aproape 190 de milioane de dolari, în urma unei tranzacţii dezvăluite joi de cotidianul financiar Wall Street Journal (WSJ), citat de AFP, preluat de Agerpres.

Apartamentul, cu o suprafaţă de 900 de metri pătraţi şi amenajat la ultimul etaj al unei clădiri, este înzestrat cu o terasă, are patru camere şi se află la adresa 220 Central Park South, în centrul cartierului newyorkez Manhattan.

Potrivit WSJ, miliardarul american Daniel Och l-a vândut cu aproape 190 de milioane de dolari după ce l-a cumpărat în 2019 cu jumătate din acest preţ: 93 de milioane de dolari în epocă şi alte 2 milioane de dolari pentru o cameră suplimentară situată la alt etaj al imobilului.

Jurnaliştii newyorkezi estimează că această tranzacţie realizată de un cumpărător anonim reprezintă „una dintre cele mai scumpe care au fost încheiate vreodată la New York”.

Pentru un apartament din acelaşi zgârie-nori de la adresa 220 Central Park South, reaminteşte cotidianul WSJ, administratorul american al unui fond de investiţii Ken Griffin a plătit în 2019 suma de 238 de milioane de dolari – un record absolut pentru vânzarea unei locuinţe din Statele Unite.

Daniel Och, în vârstă de 61 de ani, deţine o avere estimată în prezent de revista Forbes la 4,1 miliarde de dolari şi este fondatorul şi fostul CEO al fondului de investiţii Och-Ziff Capital Management, redenumit Sculptor.

Sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. A pierdut banii sau nu i-a pierdut??

 2. Acela nu este un apartament, de fapt. Nu va locui nimeni in el. Deci nu putem spune „Ce nebun plateste atat pentru a locui in centrul NY-ului?”
  Este un activ care are forma unui apartament.

  Cautati pe YouTube „Why New York’s Billionaries’ Row Is Half Empty

  • Redactia – urmariti video-ul si reveniti cu un update la articol, in care sa explicati ce si cum. Multumesc.

 3. Traim intr-o bula ca este pe cale sa explodeze.

 4. Poate vrea noul proprietar sa cazeze niște imigranți acolo. Doar suntem la ny, stat progresist.

  Sau poate e doar o operațiune de spălare de bani.