G4Media.ro

Netanyahu neagă existența foametei în Gaza și reafirmă „dreptul” Israelului „de a…

Sursa foto: Menahem KAHANA / AFP

Netanyahu neagă existența foametei în Gaza și reafirmă „dreptul” Israelului „de a se proteja”.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a negat miercuri existența foametei în Fâșia Gaza și a susținut că Israelul face “tot ceea ce este posibil în ceea ce privește problema umanitară”, transmite Le Figaro.

Benjamin Netanyahu s-a întâlnit miercuri, la Ierusalim, cu șefii diplomațiilor britanică și germană. „Premierul a insistat asupra faptului că Israelul își rezervă dreptul de a se proteja”, a precizat guvernul israelian într-un comunicat de presă. De asemenea, Netanyahu „a negat acuzațiile organizațiilor internaționale privind o foamete în Gaza și a afirmat că Israelul face tot ce este posibil în problema umanitară”.

Pe de altă parte, Hezbollahul libanez a declarat miercuri că a vizat un post de comandă militar israelian în nordul Israelului, la granița cu sudul Libanului, „ca represalii” pentru moartea a cel puțin trei dintre luptătorii săi în lovituri israeliene în ziua precedentă. Serviciile de urgență israeliene au anunțat că 14 persoane au fost rănite.

Negocierile sunt „în impas”, afirmă mediatorul din Qatar

Negocierile menite să pună capăt ostilităților din Fâșia Gaza și să elibereze ostaticii israelieni sunt „în impas”, a recunoscut premierul Qatarului, unul dintre mediatorii dintre Israel și Hamasul palestinian. „Traversăm o fază sensibilă, cu unele piedici și încercăm, pe cât posibil, să le depășim (…) pentru a pune capăt suferințelor populației din Gaza și pentru a obține eliberarea ostaticilor israelieni”, a declarat Mohammed ben Abdelrahman Al-Thani în cadrul unei conferințe de presă.

Qatarul, alături de Statele Unite și Egipt, este angajat în negocieri pentru a obține un armistițiu în teritoriile palestiniene și eliberarea ostaticilor israelieni în schimbul prizonierilor palestinieni deținuți în Israel. Mediatorii au mizat pe o încetare a focului înainte de începerea Ramadanului, dar discuțiile nu au înregistrat niciun progres în timpul lunii de post musulman care s-a încheiat săptămâna trecută. În schimb, au crescut temerile că războiul devastator care durează de mai bine de șase luni în Gaza s-ar putea transforma într-un conflict regional, după primul atac direct al Iranului asupra rivalului său de moarte, Israelul, în weekend.

Liderul Hamas se află în Turcia în acest weekend

Liderul grupării teroriste Hamas, Ismail Haniyeh, se va întâlni cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan în Turcia „în acest weekend”, a anunțat Erdogan. „Liderul cauzei palestiniene va fi invitatul meu în acest weekend”, a declarat Erdogan în fața deputaților din partidul său AKP din Parlamentul turc. Potrivit postului privat de televiziune NTV, întâlnirea dintre cei doi bărbați va avea loc sâmbătă, la Palatul Dolmabahçe din Istanbul. La 10 aprilie, Erdogan i-a prezentat condoleanțe liderului Hamas, ai cărui trei fii și patru nepoți au fost uciși în Fâșia Gaza într-un atac revendicat de israelieni, la șase luni de la începutul războiului dintre Israel și Hamas.

Ministerul Sănătății al Hamas a anunțat un nou bilanț de 33.899 de morți în Fâșia Gaza de la începutul războiului dintre Israel și mișcarea islamistă palestiniană, la 7 octombrie. În decurs de 24 de ore, cel puțin alte 56 de persoane au fost declarate moarte, potrivit unui comunicat al ministerului, care a adăugat că 76.664 de persoane au fost rănite în mai mult de șase luni de război.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...