G4Media.ro

Netanyahu a avertizat asupra unui atac terorist ca cel din 7 octombrie…

Foto: Facebook Benjamin Netanyahu

Netanyahu a avertizat asupra unui atac terorist ca cel din 7 octombrie 2023 al Hamas în 2017: „O infiltrare în masă a teroriștilor, ocuparea așezărilor și a avanposturilor militare, uciderea și răpirea civililor”

Înaintea atacului terorist Hamas din 7 octombrie 2023, premierul Benjamin Netanyahu a avut avertismente prealabile. El nu a ascuns acest lucru, discutând deschis despre acest lucru într-o ședință a Knesset-ului (parlamentul unicameral al Israelului) în aprilie 2017, relatează Ynet News.

În timpul dezbaterii, el a detaliat evenimentele care aveau să aibă loc șase ani mai târziu – o infiltrare în masă a teroriștilor, confiscarea de așezări și avanposturi militare, crime și răpiri de civili. „Am crezut că o infiltrare a 1.000 sau mai mulți teroriști, capturarea unei așezări sau răpirea unor cetățeni ar fi o lovitură morală. Am definit-o ca atare. Cu toate acestea, am încercat să evităm războiul”, a declarat Netanyahu la acea vreme.

La 19 aprilie 2017, a avut loc o dezbatere furtunoasă în Comisia de control de stat din Knesset, în prezența premierului Netanyahu, cu privire la raportul controlorului de stat privind Operațiunea Protective Edge din Gaza în 2014. Discuția, care se dorea a fi una de fond, a degenerat într-o dispută aprinsă între părinții îndurerați ai victimelor terorismului Hamas și membrii Knessetului.

„Planul operațional pe care Hamas l-a conceput a implicat un atac integrat cu multiple fațete. În primul rând, a început cu un asalt aerian – un atac cu rachete cuprinzând mii de rachete – care a vizat orașele israeliene. În același timp, a avut loc un asalt maritim care a angajat forțe de comando navale. În aer, au folosit unități de parașutiști, iar pe uscat, s-au infiltrat prin zeci de tuneluri pe care le săpaseră. Unele dintre aceste tuneluri pătrunseseră deja pe teritoriul nostru. Au desfășurat forțe speciale, antrenate pentru astfel de operațiuni, cu scopul de a captura și ucide atât civili, cât și soldați ai IDF și de a recupera teritorii înapoi în Gaza”, a declarat Netanyahu.

„Hamas a estimat că, dacă ne-ar surprinde, ar putea executa acest plan în orice moment. Și, din păcate, noi nu controlăm deciziile adversarului”. Premierul a menționat, de asemenea, că Israelul putea influența capacitățile Hamas de a duce la îndeplinire aceste intenții și, într-o mare măsură, asta a făcut Israelul.” a mai spus premierul Netanyahu în aprilie 2017

„Am încercat să evităm războiul. Avem un inamic formidabil și nu este o chestiune banală. Există 30.000 de teroriști acolo care urmăresc distrugerea noastră și se pregătesc în mod constant pentru asta. Ei își construiesc instrumentele pentru a ne ucide, a ne penetra și a ne ataca – oameni angajați în eradicarea Israelului”, a subliniat premierul Netanyahu acum șase ani.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...