G4Media.ro

Nelu Tătaru spune că încă se lucrează la ordinul privind obligativitatea purtării…

Nelu Tătaru spune că încă se lucrează la ordinul privind obligativitatea purtării măștilor de protecție și că înainte de a fi publicat trebuie validat în Comitetul pentru Situații de Urgență

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, că încă se lucrează la ordinul privind obligativitatea purtării măștilor de protecție și că înainte de a fi publicat în Monitorul Oficial trebuie validat în Comitetul pentru Situații de Urgență. În 20 mai, ministerul anunța că ordinul a fost aprobat de Nelu Tătaru.

Tătaru a declarat, la Iaşi, că specialiştii din ministere şi grupurile tehnice de lucru propun o serie de măsuri, însă decizia finală şi în ceea ce priveşte excepţiile de la obligativitatea purtării măştilor este luată în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

„Nu există nicio diferenţă de opinie (între mine și premier – n.red.). Fiecare din ministerele angrenate în elaborarea unui ordin propune anumite măsuri. Decizia finală se ia în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, care, în acest moment, este cel care, adunând opiniile de la fiecare minister în parte, de la fiecare grup de lucru tehnic, decide care este decizia ce trebuie aplicată în acest moment”, a afirmat Tătaru, citat de Agerpres.

El susţine că ordinul în care erau prevăzute excepţiile nu va fi publicat în Monitorul Oficial până nu va fi validat de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

„Fiecare din aceste excepţie este luată şi cântărită de fiecare minister în parte. Încă nu avem o decizie finală. Ministerul Sănătăţii a pus, din punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii şi al experţilor în sănătate, anumite excepţii, dar ele trebuie adaptate la situaţia în care ne aflăm, la respectarea unor reguli. Dacă punem o excepţie şi acea excepţie se află într-o zonă sau într-un grup care nu respectă nişte reguli, s-ar putea ca acea excepţie să fie cea care dăunează în acest moment”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Guvernul ia în calcul să restrângă excepțiile de la obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiile publice, una dintre categoriile vizate fiind vorbitorii în public, care acum nu sunt obligați să poarte mască dacă respectă distanța de trei metri, au declarat anterior surse guvernamentale pentru G4Media.ro.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie în orice spațiu public închis, mijloace de transport, la locul de muncă, prevede ordinul aprobat miercuri de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Există și unele excepții, între care copiii mai mici de 5 ani, elevii în timpul orelor de curs, cu asigurarea distanțării fizice, vorbitorii în public, persoanele care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Auzi le ei lucrează, la ce ba că nu va iese nimic. Luati-o metodic pas cu pas, poate va iese ceva măreț că aia Romania Educata.

 2. Pe scurt: nu exista baza legala.

 3. Cât despre termoscanare, care nu are nicio eficienta, la fel ca bătaia data de milițienii de la secția 24, in combaterea corona, vad doar niste interese financiare de achiziționare a unor căcaturi care în general arată că suntem morți deja, 34 de grade C.

  Așa habarniști, neam de neam nu a văzut tara asta.

 4. Nea Tatarule, pai io zic sa nu te grabesti bre, ca sa iasa treaba buna, sanatoasa !

  PS. Mai lucrezi asa vreo doua-trei saptamani la Ordin, apoi mai sta Ordinul la coada la publicare la Monitor vreo saptamana si … asta e ! Iesim si din starea de alerta iar matale pastrezi lucrarea pt valul doi ! Ce zici ? :)))))))))

 5. Bai nea Nelule, stai ba linsitit că oamenii tot nu îți vor cumpăra ție măștile. Cumpărăm o mască și o spălăm 100 de ani. Așa că stai liniștit cu obligativitatea purtării unor căcaturi de măști care oricum sunt inutile!

 6. Mascaricilor, eliminati procedura cu temperatura pentru elevii ce urmeaza sa intre in examen !!!!! cum poate fi privita ca proba eliminatorie dintr-un examen scolar o asemenea ,neghiobie zis procedura medicala in mintea mascaricilor !!!!

 7. au revenit la purtarea mastii pe timpul examinarii,idiotilor cei cu ochelari vor sta doar sa sterga lentilele in loc sa poata scrie !!! pana unde poate duce nesimtirea ,indiferenta si doza de imbecilitate a mascaricilor astia ??!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.