G4Media.ro

Nehammer: Austria va face lobby pentru ca Bulgaria să primească o finanţare…

Nehammer: Austria va face lobby pentru ca Bulgaria să primească o finanţare europeană de 2 mld. euro, pentru securizarea graniței cu Turcia

Austria va face lobby la Uniunea Europeană pentru ca Bulgaria să primească asistenţă în valoare de două miliarde de euro, destinată întăririi securităţii la frontiera cu Turcia, a anunţat luni cancelarul austriac Karl Nehammer, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele bulgar Rumen Radev, potrivit agenției BTA, citată de Agerpres.

Radev şi Nehammer au avut o întâlnire de lucru şi au inspectat amenajările pentru cazarea imigranţilor ilegali ajunşi în Bulgaria. Cei doi au inspectat de asemenea, din elicopter, frontiera bulgaro-turcă.

Protecţia frontierei bulgaro-turce înseamnă şi protecţia frontierei Austriei, a spus Nehammer. „Suntem deosebit de recunoscători pentru eforturile pe care le face statul bulgar pentru protecţia acestei frontiere”, a declarat el, adăugând că preşedintele Radev i-a arătat ce fonduri vor fi necesare pentru întărirea protecţiei frontierei.

„Austria susţine eforturile Bulgariei şi vom face lobby să fie furnizate aceste două miliarde de euro necesare”, a afirmat Nehammer.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. Aoleu.
  Deci nu era vorba de Romania..
  Aoleu..
  Pai acum ce fac diplomații noștri? Sunt ocupați să facă intrări Bulgariei..pe la diverși..

 2. Bulgaria este „împachetată” cu România, așadar, ne bucură sprijinul Austriei pentru Bulgaria.

  Doar că nu Austria este principalul oponent al extinderii Schengen cu România și Bulgaria, ci Olanda.

  Aștept, prin urmare, întâlniri ale politicienilor români și bulgari cu politicienii olandezi, în primul rând cu ministrul de interne al Olandei, în urmă cărora olandezii să-și declare sprijinul pentru aderarea României și Bulgariei la Schengen.

  Ministrul de interne olandez, da?!…

  • Nu si daca Bulgaria se va desprinde de noi 😉 daca noi o sa ramanem in urma . Cea ce este foarte posibil cu clasa noastra politica.

  • @Westq _ „Nu si daca…”

   Problema reală cu privire la apartenența la Schengen este legată de costurile traversării frontierelor de către transportatorii rutieri, nu de faptul că turiștii români și bulgari arată autorităților un act de identitate în aeroport.

   Priviți harta, vă rog. Fără România, aderarea Bulgariei la Schengen nu schimbă nimic, din perspectiva transportului rutier, așa cum aderarea României fără Bulgaria nu schimbă nimic.

   Miza este crearea de noi rute comerciale pentru mărfurile din Asia (și nu numai) sosite în porturile grecești. Acestea sunt de altfel rutele naturale, nu prin Rotterdam. Apariția acestor rute oferă condiții reale de dezvoltare pentru toate statele aflate de-a lungul lor, Grecia, Bulgaria, România șamd.

 3. Una peste alta această initiativă este bine venită.Altfel,peste cativa ani,dupa ce balcanii ortodacsi,ex. comunisti,vor intra în Schegen,se vor vedea urmele emigrantilor,asa cum se vede drumul mai umblat pe camp.

 4. Ce nu inteleg eu – este DE CE nu exista o politica de frontiera Schengen? Exista Frontex – dar asta e doar daca cere unu sau altul? Frontierele UE sunt frontierele tuturor – de ce unii se trag pe fund si lasa pe altii sa apere frontierele?