G4Media.ro

Neglijență la conducerea Spitalului Căi Ferate din Cluj Napoca: Nu s-a solicitat…

Neglijență la conducerea Spitalului Căi Ferate din Cluj Napoca: Nu s-a solicitat autorizația de securitate la incendiu, transmite ISU Cluj. Amendă de 50.000 de lei

Incendiul care a izbucnit duminică dimineața la Spitalul CFR din Cluj Napoca se putea încheia tragic, având în vedere că baia în care s-a produs scurtcircuitul e situată lângă saloanele în care erau internați 11 pacienți. Reprezentanții ISU Cluj au anunțat că ultimul control la unitatea medicală l-au efectuat în urmă cu exact un an, mai precis în 21 noiembrie 2019, când au emis două avize pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu. A trecut un an, dar conducerea Spitalului n-a făcut niciun demers petru a se autoriza. ISU Cluj a sancționat Spitalul cu o amendă de 50.000 de lei.

„În urma ultimului control executat de către I.S.U. Cluj, la data de 21.11.2019, la Spitalul Clinic CFR Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că, deși au fost emise două avize de securitate la incendiu ( în 2009, Aviz pentru modernizarea secției ORL și oftamologie – extindere în regim D+P+M, recompartimentări, reorganizări, și în 2015, Aviz pentru modernizare bloc operator și secție ATI în secția chirurgie), până în momentul actual nu s-a solicitat și obținut autorizația de securitate la incendiu aferente celor două avize. În urma celor constatate, s-a aplicat sancțiunea contravențională de 50000 lei. La nivelul Spitalului Clinic C.F. Cluj-Napoca, în urma controlului, a fost întocmit un plan propriu de măsuri care cuprindea și obținerea autorizației de securitate la incendiu. Până în momentul de față, nu s-a depus solicitare la I.S:U. Cluj în acest sens”, a transmis ISU Cluj.

Mai multe despre incendiu citiți AICI

La Spitalul CFR din Cluj Napoca a izbucnit un incendiu, provocat de un scurtcircuit, duminică dimineața

Sursa Foto: actualdelcuj.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Nu se mai potrivesc in minciuni unii cu altii, impostorul Iohannis spune ca de vina este vechimea cladirii.

 2. Domnule Klaun Iohanus, Autoritatile locale (PNL) sunt responsabile moral pentru acest incident???

 3. Faptul că în România, în Anul Domnului 2020 în asemenea clădiri funcționează spitale, te face să vrei sa-ți iei tot și sa te duci unde vezi cu ochii peste graniță.

  • Eu așa am făcut. A fost unul dintre motive

 4. Presupun ca banii vor fi retinuti din bugetul spitalului, adica din banii pentru medicamente, pansamente, injectii, etc.

  Sunt convins ca fucktorii de decizie ai spitalului isi vor primi salariile si primele intacte.

 5. remarcam frumoasa traditie romaneasca de ne-rezolvare a problemei ci de gasire a vinovatului.

  In loc de acesta amenda plina de vitejie, ISU Cluj putea sa cada la pace cu spitalul: sa-i sileasca sa cheltuie 1/5 din suma pentru a rezolva ceva din probleme.

 6. Aproape ca nu imi vine sa cred cat de oribil arata spitalul ala. Bunicii mei au fost internati acolo nu demult si aproape ca mi s-au intors matele pe dos cand am pasit in spital.

  Unde mai pui ca e in ditamai Clujul, oras universitar. Nu inteleg cum pot lucra medicii si cum pot face practica studentii in conditiile alea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.