G4Media.ro

Navalnîi spune că s-a găsit Noviciok atât înăuntrul, cât şi pe corpul…

Navalnîi spune că s-a găsit Noviciok atât înăuntrul, cât şi pe corpul său şi cere Moscovei să-i dea înapoi hainele pe care le purta când a fost otrăvit, o ”probă vitală” / ”M-au trimis complet gol” în Germania, dezvăluie el

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a anunţat luni că Noviciok a fost găsit atât în organismul său, cât şi pe corpul său, şi a cerut Moscovei să-i restituie îmbrăcămintea pe care o purta în ziua în care a fost otrăvit – o ”probă vitală”, reatează AFP, preluată de News.ro.

”Înainte de a fi autorizat să fiu adus în Germania, ei mi-au luat toate hainele şi m-au trimis complet gol. Având în vedere că s-a găsit noviciok pe corpul meu şi că o metodă de infectare prin contact este foarte probabilă, hainele mele sunt o probă materială foarte importantă”, a scris pe blog Navalnîi, care se află în prezent în convalescenţă într-un spital la Berlin.

”Cer ca hainele să fie atent ambalate într-un sac de plastic şi să-mi fie înapoiate”, adaugă opozantul.

Navalnîi, căruia i s-a făcut rău în timpul unui zbor în Rusia, la 29 august, a fost internat mai întâi într-o instituţie din Siberia, după care a fost transferat în Germania, unde s-a conchis că a fost otrăvit cu noviciok – un agent neurotoxic conceput de către specialişti sovietici în scopuri militare.

Moscova a respins această posibilitate, în pofida concluziilor în acest sens ale unor laboratoare – german, francez şi suedez.

Potrivit susţinătorilor lui Navalnîi, urme de noviciok au fost găsite pe o sticlă de apă luată din camera de hotel la care a stat în Siberia.

Navalnîi a luat luni în derâdere verificări preliminare efectuate de Poliţia rusă a Transporturilor, din cauza spitalizării sale, după ce i s-a făcut rău în avion, însă fără a deschide o anchetă oficială.

Este ”ca şi cum aş fi căzut într-un supermarket şi mi-aş fi rupt piciorul”.

Poliţia a anunţat, la rândul său, într-un comunicat, că investigaţiile ”continuă” şi că a interogat până în prezent ”aproximativ 200 de persoane” care s-au aflat în contact cu Navalnîi sau care au fost martore ale sejurului său în Siberia.

Poliţia a anunţat că a trimis cereri de asistenţă juridică Germaniei, Franţei şi Suediei, care au rămas ”fără răspuns”.

O purtătoare de cuvânt a opozantului, Kira Iarmîş, a apreciat într-un mesaj postat pe twitter că ”Ministerul rus de Interne face totu pentru a ascunde crima şi nu pentru a o soluţiona”.

Ea anunţă că a fost convocată de către Poliţia Transporturilor la interogatoriu şi că şi-a anunţat intenţia de a nu se prezenta, acuzând autorităţile că tătăgănează procedurile, cu scopul de a nu deschide o anchetă penală.

Ivan Jdanov, un membru al echipei opozantului Kremlinului, a confirmat că Poliţia rusă a transporturilor a convocat-o, între alţii pe purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi la interogatoriu în cadrul anchetei prealabile.

Termenul de 30 de zile al deschiderii unei anchete cu privire la un caz penal a trecut, iar persoanele convocate nu intenţionează să se prezinte, a precizat Jdanov.

Într-o nouă postare pe Instagram, Navalnîi i-a adus un omagiu soţiei sale, Iulia, care în timpul celor trei săptămâni cât s-a aflat în comă, ”venea să vorbească, să cânta cântece, să pună muzică”.

”Acum ştiu sigur, mulţumită experienţei mele, că iubirea vindecă şi readuce la viaţă”, scrie el.

sursa foto: captură Youtube

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. La ce iti mai trebuie hainele?
  Ce joc de glezna e asta?
  AI fost otravit, stie toata planeta.
  Acu da-te jos din fototliu si urca-te cu picioarele pe ei!
  Or te pregatesti de un mic blat galagios (sper sa ma insel) : te-au lasat in viata, tu te prefaci de acum inainte ca faci opozitie ?

 2. https://www.humanitas.net/ro/wiki/prim-ajutor/otravirea/ „n caz că se suspectează o otrăvire, este esențial să contactați imediat departamentul medical de urgență local. În timp ce imaginea clinică variază în funcție de substanța ingerată, este întotdeauna recomandat să se consulte un medic cu privire la tipul și cantitatea de substanță ingerată, și să se identifice medicamentele care pot fi utilizate, pentru a ajuta la anularea efectelor otrăvirii. În cazurile de ingerare accidentală a substanțelor chimice, este important să se facă următorii pași:

  1. Solicitați imediat ajutor medical

  2. Îndepărtați orice îmbrăcăminte contaminată folosind mănuși”

  Imaginati-va ce era la gura Martirului si Chivutelor daca primul ajutor se oprea la pasul 1.

  Daca ii dai primul ajutor, esti de porc. Daca nu i-l dai, iar esti de porc.

  Cred ca trebuie sa revedem incidentul prin prisma marxist leninista, ca sa intelegem daca s-a procedat bine. Intrebarile sunt „cine acorda prim ajutor? cui?”. Ele ne ajuta sa stim daca s-a procedat corect sau gresit.

  • Iar daca esti trolache mujic e musai sa fii si imbecil. Altfel nu te primesc dar nici tu nu te duci.

 3. Aleksei,
  Noviciok-ul de pe hainele tale aparține statului rus, așa că zi „merci!” că nu ți-au cerut să achiți contravaloarea agentului neurotoxic ingurgitat, așa cum in China comunistă se solicită familiei achitarea contravalorii cartușelor cu care sunt executați condamnații la moarte…!
  PS. Plus de asta in ultima vreme stocurile de Noviciok sunt la un nivel minim, așa că hainele tale pot fi oferite spre a fi imbrăcate de un alt opozont de-al lui Crăcănel…
  Tâ panimaeși?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.