G4Media.ro

NATO: Suedia lansează cel mai mare exercițiu militar din ultimii 25 de…

Foto: Designer491 | Dreamstime.com

NATO: Suedia lansează cel mai mare exercițiu militar din ultimii 25 de ani

Cu până la 26.000 de soldați din 14 țări, Suedia a lansat luni cel mai mare exercițiu militar din ultimii 25 de ani, în timp ce țara scandinavă se confruntă blocarea aderării sale la NATO, din cauza opoziției Suediei și Ungariei, potrivit Le Monde.

„Exercițiile au loc în aer, pe uscat și pe mare într-o mare parte a țării”, au precizat forțele armate suedeze într-un comunicat. Manevrele vor continua până pe 11 mai și se vor concentra asupra nordului și sudului țării, precum și asupra insulei strategice Gotland, a precizat armata. La exercițiu vor participa trupe din Statele Unite, Marea Britanie, Finlanda, Polonia, Norvegia, Letonia, Lituania, Ucraina, Danemarca, Austria, Germania și Franța, majoritatea membre ale Alianței Atlantice.

Împreună cu Finlanda, regatul scandinav a solicitat să se alăture alianței militare în mai 2022, după invazia rusă în Ucraina, punând capăt la două secole de neutralitate și apoi de nealiniere militară.

Helsinki a devenit oficial cel de-al 31-lea membru al NATO la 4 aprilie, dar cererea suedeză, care trebuie ratificată de toate țările membre NATO, se confruntă încă cu ostilitatea Ankarei și a Budapestei.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...