G4Media.ro

Nașul mafiot Raffaele Cutolo a murit în închisoare la 79 de ani…

Nașul mafiot Raffaele Cutolo a murit în închisoare la 79 de ani / Viața lui a inspirat filmul ”Il camorrista” al regizorului Giuseppe Tornatore

Raffaele Cutolo, fostul lider al Nuova Camorra Organizatta, o facțiune mafiotă napoletană extrem de violentă, implicată în traficul de cocaină, a murit în închisoare la 79 de ani, după 57 de ani de detenție, din care 28 de ani în regim 41 bis (carceră dură), potrivit La Repubblica.

Cutolo a fost o figură iconică a mafiei napoletane din anii ’70-80. Și-a construit organizația din închisoare, locotenenții îi sărutau mâna stângă, se îmbrăca impecabil, cu ceas de aur și pantofi din piele de crocodil, avea bucătar personal și televizor color în penitenciar și chiar l-ar fi pălmuit pe comandantul închisorii pentru că a îndrăznit să îi percheziționeze celula.

În 1981, liderii Partidului Creștin-Democrat, la putere atunci în Italia, ar fi apelat la nașul mafiot ca să negocieze eliberarea lui Ciro Cirillo, un politician local din Campania, răpit de Brigăzile Roșii. Raffaele Cutolo ar fi negociat cu liderii din penitenciar ai facțiunii teroriste, a obținut eliberarea politicianului, însă a cerut în schimb domolirea operațiunilor poliției împotriva Camorra, controlul asupra licitațiilor privind contractele de construcții din Campania și un nou test psihiatric în încercarea de a demonstra că nu este responsabil pentru faptele sale.

Născut în 1941 în Ottaviano, un oraș din provincia Napoli, la poalele Vezuviului, figura criminală a lui Raffaele Cutolo a inspirat filmul „Il camorrista”, filmat de viitorul regizor premiat cu Oscar, Giuseppe Tornatore.

Foto: Raffale Cutolo / captură Youtube

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Filmul nu a fost difuzat la noi pe Acasa TV sub numele de „Profesorul”? Sau il confund?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.