G4Media.ro

Nancy Pelosi: Statele Unite ”nu vor permite” Chinei să izoleze Taiwanul /…

Sursa foto: Twitter / Nancy Pelosi

Nancy Pelosi: Statele Unite ”nu vor permite” Chinei să izoleze Taiwanul / Din 1979, Washingtonul recunoaşte un singur guvern chinez, cel de la Beijing, dar continuă să sprijine autorităţile taiwaneze

Statele Unite ”nu vor permite” Chinei să izoleze Taiwanul, a declarat vineri preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, în cursul unei conferinţe de presă la Tokyo, după o vizită în Taiwan care a provocat furia Chinei, transmite Agerpres, care citează AFP.

„Nu vor izola Taiwanul împiedicându-ne să mergem acolo. Am avut vizite la nivel înalt, ale senatorilor în primăvară, în mod bipartizan (…) şi nu îi vom lăsa să izoleze Taiwanul”, a spus ea.

Nancy Pelosi, 82 de ani, care se află în Japonia – ultima etapă a turneului său asiatic – pentru prima dată din 2015, a înfuriat China vizitând Taiwanul marţi şi miercuri, Beijingul considerând acest teritoriu autonom cu 23 de milioane de locuitori ca parte integrantă a teritoriului său.

Acest turneu în regiune „nu a vizat schimbarea statu-quo-ului aici în Asia, nici schimbarea statu-quo-ului în Taiwan”, a dat asigurări Nancy Pelosi.

Din 1979, Washingtonul recunoaşte un singur guvern chinez, cel de la Beijing, continuând în acelaşi timp să sprijine autorităţile taiwaneze, în special prin importante vânzări de arme.

Această vizită, a spus ea, „s-a referit la ‘Taiwan Relations Act’ „, o lege adoptată de Congresul american în 1979 şi care caracterizează relaţiile dintre Statele Unite şi Taiwan, dar şi „politica SUA/China, toate legile şi acordurile care au stabilit care este relaţia noastră”.

„Este vorba de instaurarea păcii în strâmtoarea Taiwan şi de menţinerea statu-quo-ului”, a adăugat Nancy Pelosi, lăudând, în acelaşi timp, „marea democraţie” din Taiwan cu „economia sa înfloritoare” şi „respectul pentru întreaga sa populaţie”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Parca intentionat americanii cauta gilceava sau chiar mai rau, aruncarea lumii intr-un razboi nimicitor.
    Daca tot recunosti un singur guvern, atunci ce te bagi tu sa faci ordine intr-o lume total diferita de a ta ?!

  2. Hegemonia must go on. Simple as that.